У Сокирянській районній бібліотеці майстри слова ділилися любов’ю до рідної мови

Без рідної мови, самобутньої культури немає народу. Кожного року, 21 лютого, увесь світ відзначає Міжнародний день рідної мови. З цієї нагоди в приміщенні Сокирянської центральної районної бібліотеки відбувся мовний круїз “Процвітай же калиново, рідне слово”, на яке завітала молодь Сокирян, небайдужі цінителі рідного слова.

Ведуча заходу, Тимчук Людмила, проінформувала присутніх про витоки рідної мови та її значення в житті людини. Щиро ділилася цікавими моментами із особистого та творчого життям гостя заходу – член Національної Спілки Журналістів України, делегат 10-го з”їзду журналістів України, колишній головний редактор районної газети «Дністрові Зорі», громадський активіст, творча, щира людина – Тищенко Катерина Іванівна. Вона закликала молодь любити, берегти і примножувати свою барвисту, калинову, рідну мову, а також бібліотеці подарувала книгу Василя Кривого “Животоки”.

Прочитала свої авторські вірші і жителька міста Сокиряни Мазур Марія Степанівна, яка пише, в основному, для себе, а в день рідної мови – вона поділилася із присутніми своєю поезією.

Про співочу, солов’їну українську мову піднесено, з натхненням читали вірші Отку Валерія, Грама Богдана і Савчук Андрій. Про тернистий шлях боротьби української мови за свою незалежність нагадала бібліотекар Наталя Каланча.

Присутні ознайомились з добіркою друкованих видань “Коштовний скарб народу”. Зустріч вийшла щирою, теплою, а спілкування – живим та цікавим.