У Сокирянській ВК № 67 засудженим вручили 10 паспортів

В Сокирянській виправній колонії відділу ДПтС України в Чернівецькій області (№ 67) особлива увага приділяється паспортизації засуджених, адже паспорт громадянина України є «квитком» для подальшого облаштування після звільнення. Працевлаштування, реєстрація за місцем проживання, вступ до шлюбу, можливість отримання субсидій чи соціальної допомоги – всі ці громадянські акти здійснюються на підставі первинного посвідчення особи.

Працівниками соціально-психологічної служби установи проводиться робота щодо необхідності виготовлення засудженим паспорту громадянина України, а якщо такий є, і знаходиться вдома, долучення його до особової справи. З метою виявлення осіб, які не мають паспортів та громадянства України, спільно з працівниками сектору Державної міграційної служби України Сокирянського району проводиться відповідний аналіз та вживаються необхідні заходи щодо оформлення посвідчення особи.

Так, нещодавно у приміщенні класу з підготовки засуджених до звільнення, начальник сектору Державної міграційної служби України Сокирянського району Чернівецької області Анатолій Новоженя урочисто вручив десятьом засудженим виправного закладу паспорти  громадянина України.

 

Прес-служба відділу ДПтС України в Чернівецькій області