У Сокирянському історичному музеї відбувся урок пам’яті для учнів ВПУ

У період з 18 по 22 лютого 2014 року, в Києві на Майдані Незалежності сталася одна з найтрагічніших подій в історії незалежності України – жорстокий розстріл учасників Революції гідності. Ті страшні дні лютого українці не забудуть ніколи. Бо таке забувати не можна…. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими янголами-охоронцями…

Сьогодні, 20 лютого на базі Сокирянського  історичного  музею  відбувся урок пам’яті «Небесна сотня білих журавлів» для учнів І-ого курсу групи №33  Сокирянського ВПУ з викладачем історії Ганною Михайлевською, майстром в/н Іваном Савчуком, покликаний віддати належну шану Героям, які полягли за рідну землю. Урок проводив історик-краєзнавець , учасник майдану, очевидець жахливих подій,  – Ігор Швець.

Небесна Сотня – є символічною назвою, яку дав народ Героям, нашим з вами співвітчизникам, які  повстали за правду, за гідність, за Батьківщину. На превеликий жаль, сталося  так, що загинули кращі з кращих. Але ми маємо бути достойними пам’яті учасників Революції Гідності, які віддали свої життя за світле майбутнє України. Тож вічна пам’ять Героям Небесної сотні. Слава Україні!

 

В.о. директора Сокирянського історичного музею

Наталя Гладка