У Сокирянському лісгоспі “озеленювали Україну” за новою технологією

17 жовтня на території Кельменецького лісництва було людно. Тут в рамках всеукраїнської акції з осіннього висаджування 1 млн. дерев за один – день працювали з самого ранку і аж дотемна. Воно і не дивно, адже під акомпанемент дощу тут висаджували 3570 сіянців дуба звичайного. Тож кожні руки були задіяні.

Лісівники попередньо розробили проект заліснення, розбили ділянку, розтягнули шнури і головне, обережно, щоб не пошкодити касети, доставили до лісу сіянці, вирощені із закритою кореневою системою з Іванівецького базисного розсадника.

Уже традиційно виявили бажання допомогти лісівникам та вихованцям шкільного лісництва Романковецького ліцею начальник обласного управління лісового і мисливого господарства Василь Гончар, керівники органів влади і місцевого самоврядування Кельменечини та Сокирянщини Богдан Олійник та Василь Козак, депутати районної та обласної рад Лілія Бортич, Олексій Бойко, районний військовий комісар Олександр Гладкий. Гості, вже як справжні професіонали справлялися з мечом колосова.

 «Сокирянське лісове господарство  нині активно долучилося до Всеукраїнської Акції з осіннього висаджування мільйона дерев. Причому, лісівники разом з іншими вчилися, освоювали нову технологію, адже тут вперше ми висаджували сіянці дуба, які вирощені із закритою кореневою системою. У нас амбітні плани – плануємо за два роки повністю перейти на таку технологію», –  зауважив директор ДП «Сокирянське лісове господарство» Олександр ЧЕБАН.

Пресслужба ДП “Сокирянське лісове господарство”