У Сокирянському лісгоспі – поповнення у родині оленів та ослів

Справжній бебі-бум нині спостерігається у вольєрному господарстві Ломачинецького лісництва. Вслід за дикими свинями поповнення  зафіксували в оленів та ослів.

Днями відразу двоє благородних оленят з’явились на світ. Вага новонароджених –  близько 20 кілограмів, вони мають плямисте забарвлення. Догодовувати малечу не доводиться, харчуються вони материнським молоком.

«Благородних оленів ми розводимо у напіввільному утримані з 2011року. На початку ці звірі не давали приплід. Однак, після того, як ми придбали ще три самиці,  останні кілька років стадо оленів постійно поповнюється», – повідомив головний лісничий ДП «Сокирянське лісове господарство» Олександр Чебан.

Тривала вагітність у оленів  34 тижні, тож, працівники лісництва з нетерпінням  чекали народження малюків.  Вагітні самиці перед самими пологами усамітнилися в затишному потаємному місці.  Після народження малята були не здатні  йти за матір’ю, відтак у перші дні вони перебували у заростях трав, а самиці приходили, щоб нагодувати їх і відпочити поруч. Нині вже юне поповнення впевнено крокує з матір’ю, втім,  позувати перед фотокамерами новонароджені не бажають,  –  дуже полохливі.

Благородні олені віддають перевагу порослій лісом гористій місцевості. В Україні ця тварина в природніх умовах поширена  в Карпатах та Криму, тож випускати на волю тварин на Сокирянщині немає сенсу.

Відтак лісівники планують реалізувати частину стада благородного оленя.

Пресслужба ДП «Сокирянське лісове господарство»