У Сокирянському лісгоспі вирощують та реалізовують майже 60 видів декоративних саджанців

Іванівецький базисний розсадник, який належить державному підприємству «Сокирянське лісове господарство», забезпечує якісними саджанцями та сіянцями потреби лісгоспу під час лісокультурної кампанії та декоративним садивним матеріалом місцеве населення. На 22 гектарах розсадника розміщено посівне, шкільне та маточне відділення. Загалом тут вирощують близько 300 тисяч сіянців головних лісоутворюючих порід.

  • У посівному відділенні ми вирощуємо сіянці для потреб лісовідновлення та лісорозведення, у шкільному – саджанці декоративних порід, які реалізовуємо населенню та використовуємо для озеленення територій біля лісництв, – розповідає майстер Іванівецького розсадника ДП «Сокирянське ЛГ» Сніжана Гринько. – З дерев, які ростуть у маточній плантації, заготовляємо живці. Маємо і декоративний садивний матеріал із закритою кореневою системою (у горщиках), а це – близько 20 видів хвойних дерев та кущів.

DSCF2834

Асортимент декоративного садивного матеріалу, який реалізовують населенню у ДП «Сокирянське ЛГ», складає майже 60 видів дерев і кущів хвойних та листяних деревних порід. Це – туї, ялівці, спіреї та верби різних форм, тис, модрина, псевдотсуга, магнолія, бузок, форзиція, горобина, будлея, троянди тощо. У Іванівецькому розсаднику також вирощують популярну серед покупців ялину блакитну.

Прес-служба Чернівецького обласного управління

лісового та мисливського господарства

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 3 = 13