У Василівській школі різноманітними та цікавими заходами відзначився Всеукраїнський місячник шкільної книгозбірні

З 1 по 31 жовтня в рамках Міжнародного місячника шкільних бібліотек,   починаючи з 2014 року, започатковано щорічне проведення Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек.

У 2018 році він проходив під гаслом «Шкільна бібліотека – центр творчого розвитку дитини» та був приурочений 100-річчу від дня народження Василя Сухомлинського.

Шкільна бібліотека, як обов’язковий структурний підрозділ закладу загальної середньої освіти, є однією з ланок у системі формування творчого учня, найповнішого розкриття його здібностей і нахилів. Її діяльність спрямована на виховання творчих індивідуумів з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей, формування гармонійно розвиненої особистості дитини, набуття нею соціального досвіду. Шкільні бібліотекарі створюють комфортні умови для повноцінного інтелектуального спілкування дітей і підлітків, сприяють поповненню їхнього інформаційного багажу, надають творчий простір для проведення дозвілля.

Одним з найефективніших засобів масової роботи з формування національної та громадянської самосвідомості є наочна пропаганда. Тож у бібліотеці ЗОШ I –III ступенів с.Василівка було оформлено книжкові виставки «В.О.Сухомлинський – великий педагог».     Підвищенню рівня самосвідомості юного громадянина сприяли проведені в старших класах дискусія «Людина – господар свого покликання» та анкетування «Покликання – це маленький паросток таланту».

За бажанням учнів провели літературні посиденьки «Закінчу казку». Переможницею стала учениця 6 класу Грищук Оксана. Із вихованцями 7 класу влаштували літературну вікторину «В.О.Сухомлинський – великий педагог». Перше місце отримала Лєснік Тетяна.

З учнями 3 класу організували голосні читання твору В.О.Сухомлинського «Книга і цукерки». У цьому конкурсі перемогла  Мегера Катерина.

Цікаво пройшло обговорення оповідання «Сьома дочка» із учнями 4 класу. Найактивнішим був Дудник Дмитро.

Також у рамках місячника відбувся конкурс малюнка за творами Сухомлинського. Перше місце здобула Макогон Олександра. У конкурсі розмальовки «Світ навколо мене» взяли участь другокласники. Переможцем став Довбенко Тимур.

Всеукраїнський місячник шкільних бібліотек у Василівській ЗОШ запам’ятався великою кількістю заходів, різноманіттям методик роботи із учнями, масою вражень та нових цікавих подій.