«У звичаях, традиціях народу ми душу України пізнаєм»

Хочете побачити речі, яким сто чи двісті років ? До того ж, вони зацікавлять і заставлять задуматися, відчути подих історії і душу наших дідів і прадідів… Креативно до оформлення святкових заходів до 24 серпня підійшли працівники культури. Адже це молодий і урочистий ювілей.

Цьогоріч Україна з хвилюванням і гордістю відзначає 25 річницю своєї Незалежності. Чимало сталося за цей час. Наша незалежна держава зростала, мужніла, набиралася досвіду. Важко їй довелося  в останні роки. Тому так важливо достойно зустріти цю дату. 25 років – вік ще зовсім юний, та наша ненька впевнено крокує  шляхом свого розвитку. У такий нелегкий час, коли наша Незалежність стала такою крихкою, головним пріоритетом кожного свідомого українця стає збереження тих цінностей та орієнтирів, які ми важко здобували усі ці роки.

З нагоди  відзначення 25 річниці Незалежності України в районному Будинку народної творчості та дозвілля організовано виставку, яка має символічну назву: «У звичаях, традиціях народу ми душу України пізнаєм».

В експозиції виставки можна побачити одяг, ікони, Біблії, предмети побуту наших предків. Деякі експонати мають досить солідний вік – 100, а то і 200 років.

Кожен сокирянець та житель району має можливість завітати до РБ НТД у м. Сокиряни та полюбуватися виставкою. Експозиція несе в собі важливу історичну, культурну та етнографічну цінність.

Заступник директора РБ НТД Оксана Руснак каже, що вся робота, яку вони зробили, готуючи цю виставку, виконана з любов’ю до України. Вона також висловлює щиру вдячність усім хто долучився до організації експозиції.

Важливо, що ми вміємо берегти та примножувати наші традиції. Адже кажуть: «Хто не пам’ятає свого минулого, той не достойний майбутнього». Тож пам’ятаймо нашу історію, ті кроки, які робила наша держава на шляху до своєї незалежності.