Учень Романковецької гімназії ім. К.Ф. Поповича побував у Баварії

12 липня о 4-й ранку стартував міжнародний проект «Європейська підтримка – юним митцям України». 20 талановитих діток протягом тижня побували в Баварії, де опановували нові рівні майстерності. Адже саме вони стали переможцями ХІ Всеукраїнського конкурсу «Моє майбутнє – з рідною землею!», який щорічно проводиться благодійним фондом «Зміцнення громад».

Більше 2 тисяч юних художників, поетів, майстрів декоративно-прикладного мистецтва змагалися за перемогу в січні-травні 2018 року, надсилаючи роботи на адресу організатора. Міжнародне журі у червні визначило 20 переможців, які поїхали на тижневу навчально-мистецьку сесію в мальовничі Баварські Альпи поблизу Мюнхена. Стало великою радістю те, що в число переможців увійшов учень 9 класу Романковецької гімназії
ім. К. Ф. Поповича Тарабузан Тарас.

Генеральний партнер поїздки приготував вражаючу екскурсію територією польотів  п’ятизіркового Міжнародного аеропорту Мюнхена! Фантастичні літаки усіх розмірів та форм, від одного до півтисячі пасажирів, авіалінії усіх країн світу, величезне обслуговуюче господарство…

Завдяки Вадиму та Олесі Костюк юні митці України приміряли на себе роль дипломатів, адже зустрічалися з Головою Парламенту Баварії Барбарою Штамм! Висока честь спілкуватися з першою особою краю, а ще приміряти себе в кріслі парламентаря, брати участь в обіді, отримати пам’ятні подарунки – усе це стало незабутнім для дітей!

Описати все неможливо, як і неможливо передати на папері емоції дітей. Хочеться подякувати організаторам за надану таку можливість, за подаровані емоції, чудовий настрій, продумані заходи.