Учні шкіл Кельменецького району долучилися до благодійної акції

Справжнє милосердя – це бажання приносити користь іншим людям, не думаючи про винагороду.Роль такої  взаємопідтримки   українці усвідомили протягом року, що минає. Спільне лихо згуртувало людей і показало, якою насправді великою є українська нація. Та найціннішим є те, що бажання допомогти виявляють не лише дорослі, а й зовсім юні.

Наприкінці листопада районна рада лідерів учнівського самоврядування виступила з ініціативою до свята св. Миколая Чудотворця зібрати подарунки для дітей Донеччини та  Луганщини  і таким чином долучитися до обласної акції «Святий Миколай тебе любить » (діти Заходу – дітям Сходу).

 Пройшла благодійна акція серед всієї учнівської молоді Кельменецького району.  Учнями навчальних закладів Кельменеччини було зібрано багато м’яких іграшок, дитячого одягу, книжечок, і ,звичайно ж, солодощів – всього 23 ящики.  Новорічні та різдвяні подарунки отримають діти міст Лисичанськ та Сєвєродонецьк Луганської області, які доправлять їм волонтери Юрій Цуркан та Роман Когут.

Не забули в навчальних закладах і про дітей переселенців зі  сходу України та Криму. На кожного з них чекає подарунок від Святого Миколая.

Учні  Кельменецького району спільно із батьками та педагогами окрім подарунків дітям-сиротам підготували приємні сюрпризи українським воїнам, що перебувають в зоні АТО. Це були не лише такі необхідні теплі речі, продукти харчування, а й малюнки та листи, в яких діти від щирого серця дякували своїм захисникам та бажали їм швидкого повернення із перемогою.

Напередодні свята св.. Миколая  у Кельменецькому ліцеї було проведено благодійний ярмарок, у рамках якого діти реалізовували солодощі власного виробництва. Ліцеїсти  поставилися до участі в акції дуже відповідально. Одразу було помітно, що серед учнів є не лише вправні кондитери, але й талановиті маркетологи.

Ярмарок став подією не лише для учнів ліцею, але й для чималої кількості кельменчан, які були вражені різноманітністю та якістю асортименту товарів.  Кошти, виручені під час акції, а це майже 7000 грн. будуть перераховані у фонд підтримки воїнів АТО.

Сьогодні дуже важливо  допомагати  тим, хто кожен день чує свист куль і бачить смерть  друзів. Лише відчуваючи нашу підтримку, вони продовжують боротьбу, бо знають, що за ними стоїть народ України.

Повідомляє сайт Кельменецької РДА 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 53 = 56