УКРАЇНА – БЛАГОСЛОВЕННА БОГОМ ЗЕМЛЯ

Українців об’єднує воля, творчість і патріотизм, а також любов до прекрасного… Адже мистецтво не має кордонів і вікових меж. У цьому можна було переконатися під час творчих звітів клубних установ району, які проходять у рамках районного фестивалю народної творчості «Моя Україна – єдина родина», присвяченого 25-річниці незалежності України. У заходах беруть участь і вихованці дошкільних дитячих установ, і школярі, і молодь, і люди поважного віку…

12 березня 2016 року фестиваль завітав у наддністрянське село Ломачинці, візитною карткою якого є народний аматорський фольклорний колектив «Берегиня». Ним керує досвідчений музикант Ігор Чабан. Учасників цього чудового ансамблю та інших аматорів сердечно привітала Ломачинецький сільський голова Наталя Петрик.

Хвилиною мовчання було вшановано полеглих у антитерористичній операції на Сході України. Зворушила усіх згадка про односельчан, що служать у зоні АТО. Подвигу патріотів у боротьбі за свободу України присвятили свої виступи обдаровані співачки Наталія Ткач та Марія Гуцул.

У концертній програмі взяли участь творчі родини Ігоря Чабана, Марії Маковійчук, Ольги Бузурної та Ганни Нагірняк. Не залишили нікого байдужим виступи танцювальних дитячих колективів, юних акордеоністок, солістів-вокалістів.

З нагоди проведення районного фестивалю аматори с.Ломачинці підготували  різноманітну програму, в яку включили українські народні пісні, твори сучасних композиторів та місцевих авторів.

Переповнена глядачами зала клубу була уквітчана вишитими виробами місцевих майстринь, килимами та тканими доріжками, що придавало приміщенню неповторний колорит і створювало невимушену теплу і гостинну атмосферу.

Естафету районного фестивалю «Моя Україна – єдина родина» у цей же день аматори с.Ломачинці передали своїм сусідам – жителям  с.Михалкове.

 З цікавою концертною програмою, у якій брав участь і захисник України у зоні АТО Михайло Беженар, виступили аматори цього будинку культури. Під час заходу назвали кожного односельчанина – учасника АТО. Саме їм були присвячені тематичні пісні і танці учасників концерту. Також вшановано тих михалківчан, які здійснювали охорону правопорядку на території Луганської та Донецької областей у 2014-2015 роках.

Любов до України, до рідної землі, віра у мирне майбутнє  держави –  основна тема пісень, поезії і танців, які виконували учасники концерту. Глядачі підтримали дружніми оплесками виступ фольклорного ансамблю «Вербиченька», вокального ансамблю «Михалківчанка», Антона Лісневича, Івана Чабана, Світлани Граб, Тамари Гончар, Вікторії Білик, сестер Радевич, Івана Малютяка та багатьох інших.

У заході взяв участь сільський голова Шустовський О.М., який подякував усім, хто взяв участь у підготовці і проведенні заходу та побажав творчого натхнення і успіхів, зокрема, найменшим учасникам концерту.

Повідомляє Сокирянська РДА