Умовну пожежу гасили на Дністровській ГАЕС

29 січня, незважаючи на примхи погоди, на Дністровській ГАЕС були проведені практичні протипожежні тренування державного пожежно-рятувального посту ДПРП-2, завданням  яких було гасіння умовної пожежі на трансформаторі Т-1 та проведення аварійно-відновлювальних робіт на майданчику відкритої установки трансформаторів (ВУТ).

Участь у тренуванні взяв персонал оперативно-диспетчерської служби, воєнізованої охорони, добровільної пожежної дружини, аварійно-ремонтна бригада електричного цеху, а також бригада рятувальників аварійно-рятувальної служби Державної пожежно-рятувальної частини ДПРЧ-8 ДСНС України у Чернівецькій області із міста Сокиряни, які професійно демонстрували навички і дії з пожежогасіння.

Метою протипожежного тренування стало навчання персоналу умінню ідентифікувати небезпечну подію, перевірка готовності до евакуації й проведення робіт з гасіння пожежі. Також працівники станції відпрацювали навички швидкого і безпомилкового орієнтування в ситуації при виникненні загрози пожежі, швидко визначили вирішальний напрям дій і вжиття заходів із запобігання та ліквідації пожежі. 

Лідія ГОНЧАРУК