“Уроки права – уроки життя”: цікавий захід для гімназистів провели у Сокирянській дитячій бібліотеці

Сьогодні, в наш буремний, складний час, без реальних правових знань не обійдешся. Дитина з самого народження вже перебуває у правових стосунках із світом, в якому їй пощастило з’явитися! З дитячих років ми потрапляємо в різні ситуації, коли необхідно знати свої права та обов’язки.

Тож 11 грудня у Cокирянській  районній дитячій бібліотеці відбулася зустріч учасників читацького клубу “Старшокласник” – учнів 9-А класу гімназії (класний керівник Георгіян Олександр Володимирович) з начальником міськрайонного сектору з питань пробації Міністерства юстиції України Мадейом В. П.

На заході йшла мова про насильство в суспільстві, в сім’ї, в дитячому та молодіжному оточенні, наводились приклади про наслідки порушень та відповідальність, яка наступає для дітей згідно законів України за ті, чи інші вчинки

Також школярі мали змогу задавати гостю свої запитання, на що отримували обґрунтовані відповіді, адже профілактичні дії дають можливість виробляти у дітей уміння діяти в конфліктних ситуаціях, приймати правильні рішення, володіти навичками самозбереження, знати свої права та обов’язки.

Захід пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.