УСІ ЗАКУПІВЛІ ЛІКАРСЬКИХ ЗАСОБІВ У 2016 РОЦІ МОЗ ЗДІЙСНЮВАТИМЕ ЧЕРЕЗ МІЖНАРОДНІ СПЕЦІАЛІЗОВАНІ ОРГАНІЗАЦІЇ

Закупівлі лікарських засобів, медичних виробів та пов’язаних з цим послуг за рахунок коштів державного бюджету в повному обсязі здійснюватимуться із залученням спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлі.

Відповідне розпорядження КМУ «Про закупівлю лікарських засобів, медичних виробів та пов’язаних з цим послуг із залученням спеціалізованих організацій, які здійснюють закупівлі» № 1396-р підписано Прем’єр-міністром України А. Яценюком сьогодні, 12 січня 2016 року.

Це дасть можливість зменшити корупційні ризики при проведенні тендерних процедур, вчасно та без затягувань здійснити процес закупівель, а найголовніше забезпечити населення необхідними і якісними лікарськими засобами і вакцинами.

Як відомо, МОЗ вперше у 2015 році здійснило спробу передачі закупівель через міжнародні організації. Як результат, укладено договори з трьома міжнародними організаціями – Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ), ПРОООН та Crown Agents, визначеними Кабінетом Міністрів України, та вже навіть перераховано кошти на забезпечення ліками за 12 державними програмами на загальну суму більше 2,197 млрд. грн.