Успіхи новодністровських веслувальників – «Стрімкі човни – 2018»
strIMG-602348d2c313293f1369a4f9462e5928-V

Нещодавно у смт. Добротвір Львівської області відбулись Всеукраїнські зональні змагання з веслування на байдарках і каное «Стрімкі човни». У 2018 році цей традиційний спортивний захід зібрав рекордну для себе кількість учасників: 312 юних спортсменів, що представляли 26 команд із семи західних областей.

Паралельно змагання проводились ще у 3-х містах України: Києві, Херсоні та Полтаві. За результатами цих зональних стартів 3 команди від кожного міста братимуть участь у фінальному Чемпіонаті України серед ДЮСШ у Києві.
Чернівецьку область представляли дві спортивні школи, які формуються з веслувальників Новодністровська: КУ «Новодністровська ДЮСШ» та ДЮСШ «Авангард» (фінансується з обласного бюджету).
Загалом дві наші команди виставили 16 спортсменів у двох вікових категоріях: 2002-2003  та 2004-2006 років народження.
Серед старших юнаків (команда  Новодністровської ДЮСШ) на дистанції 1000 м у байдарці-двійці наші першорозрядники Михайло Хаян та Данило Буга вибороли призове ІІІ місце. Ще одну медаль виборола двійка у складі Михайла Хаяна та Євгена Рибака, які на дистанції 200 м здобули ІІІ місце.
Серед молодших юнаків двійка у складі Ярослава Каляски та Данили Гончарука (ДЮСШ «Авангард») на дистанції 1000 м здобула почесне 4 місце, що є вагомим результатом, адже по віку вони на два роки молодші за інших учасників. У цьому ж складі на дистанції 200 м вони посіли 5 місце. Тренери покладають на цих спортсменів великі сподівання та прогнозують їм призові місця на Чемпіонаті України наступного року.
Особливістю участі міської команди цього року є те, що на «Стрімкі човни 2018»  Новодністровськ вивіз наймолодше покоління веслувальників, які вперше взяли участь у таких масштабних змаганнях. Метою їх участі був процес обкатки та здобуття досвіду, що є підготовкою до майбутнього Чемпіонату України, де новодністровські веслувальники візьмуть участь у складі команди Чернівецької області. У планах тренерів виставити на участь дві двійки та байдарку-четвірку у категорії «молодші юнаки».
Гарні враження залишилися у спортсменів про місто Добротвір, яке за останні два роки зробило потужний ривок у розвитку. Маючи веслувальний канал республіканського рівня, у містечку побудували вишку, зробили гарну набережну, планується зведення нової веслувальної бази та готельного комплексу. І це зважаючи на те, що цей населений пункт навіть менше за Новодністровськ, тож нам є до чого прагнути.

Віталій Маркітан,

директор КУ «Новодністровська ДЮСШ»