В бузковім цвіті зустріла Сокирянщина 75-ий День Перемоги

Сонячний ранок 9 Травня подарував святковий настрій і традиційно вулицями райцентру пройшла колона увінчана квітами та щасливими посмішками. А керівники району насамперед поклали квіти на могилу загиблого бійця АТО Степана Загребельного та до Братської могили розстріляних мирних жителів на Єврейському кладовищі у м. Сокиряни.

Урочисті заходи з нагоди відзначення славної 75-ої річниці Перемоги над нацизмом традиційно розпочалися священною церемонією покладання квітів і вінків до підніжжя пам’ятника загиблим воїнам-односельцям та  Братської могили, обелісків Віри Бірюкової та Зої Зародової за участю заступника голови Чернівецької обласної державної адміністрації Олексія Бойка, голови районної ради Василя Козака, голови районної державної адміністрації Ірини Антонюк, представників трудових колективів та громадськості.

Біля Вічного вогню схилила громада голови  в знак пам’яті про всіх,  хто поклав життя на вівтар Перемоги.

Ще один переможний, ювілейний травень закарбувався в пам’яті тих, хто його нам подарував, пролунав відголоссям буремних років у душах нащадків ПЕРЕМОЖЦІВ. 9 ТРАВНЯ – це не лише спогади про героїчну і водночас трагічну сторінку нашої складної і суперечливої історії, це ще одна доречна нагода для того, щоб усвідомити важливість миру і злагоди на нашій землі. Адже сьогодні, як ніколи, ми розуміємо зміст слова мир та з нетерпінням чекаємо його.