В ДНЗ «Веселі каруселі» с.Вашківці Сокирянського району відбулося великоднє свято «Пасхальні передзвони»

«Христос Воскрес, усе радіє, сміється сонечко з небес. Прозора річечка ліліє, Христос Воскрес, Христос Воскрес!»  – такими слова вітали гостей, дошкільнята села Вашківці. Адже 22 квітня до них, завітало довгоочікуване великоднє свято «Пасхальні передзвони».

Пасха – одне з найбільших християнських свят, це день Воскресіння Христа, Сина Божого, тому, малята середньої групи «Калинка» ДНЗ «Веселі каруселі», під керівництвом вихователя Харабари Тетяни Василівни та помічника вихователя Харабари Тетяни Петрівни, з радістю та натхненням готувалися до нього.

У великому, ошатному залі, діти розповідали вірші про весну, Пасху, Україну, відгадували загадки, вчились розрізняти слова «Пасха» та «Паска». Також, не забули і про традиції нашого народу: малята знайомили гостей з традиціями святкування Великодня, розповідали як наші прадіди в давнину готувалися до Пасхи, що робили в останній перед Великоднем Вербний, або Чистий тиждень. З охотою грали в старовинну народну гру «Вербич», вчились самостійно складати пасхальний кошик.

Звичайно, не обійшлося і без танців, хлопчики танцювали «Козачок», дівчатка – танець писанок, а разом – танок «Черевички». Лунали і пісні: «Христос Воскрес!», «Весела весняночка», «Намалюю писанку».

Та найбільше запам’яталася, та сподобалась глядачам вистава «Великодня казочка», в якій сміливі собаки Сірко та Бровко, захищали яєчко що знесла Курочка від Лисички, Мишки та Киці, а згодом, матуся і донечка розписали з нього гарну великодню писанку.

На завершення свята, діти пригостили гостей смачною паскою!

За народним повір’ям в ці святкові дні радіє небо і земля. І є в ці дні така мить, коли Господь відкриває небо, щоб почути, і виконати одне заповітне бажання кожної людини, в якої чисте серце. Отож, мрійте і Ваші бажання обов’язково почує Бог!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

56 + = 63