В Сокирянській районній дитячій бібліотеці провели урок миру

Потрібен мир – тобі й мені
І всім на світі дітям!
Не тільки вранці навесні
Нехай нам сонце світить.
Потрібен мир, трава в росі,
Усміхнений нащадок.
Потрібен мир усім-усім,
Отриманий у спадок.

21 вересня по всьому світу відзначають Міжнародний день миру.
Свято було засноване на 36-й сесії Генеральної Асамблеї ООН 30 листопада 1981. Спочатку його відзначали в третій вівторок вересня – в день відкриття щорічної сесії Генеральної Асамблеї ООН. Рішення про святкування Міжнародного дня миру 21 вересня було прийнято  у 2001 році.  Цей день проголошений як день відмови від насильства і припинення вогню в усьому світі. Всім країнам було запропоновано утримуватися від проведення військових дій в цей день.

Працівники дитячої районної бібліотеки разом з членами волонтерської групи  “Добру відкриваємо серця”, яка створена при старшому відділі бібліотеки,    Беженар Дариною,  Головатюк Ольгою, Кривою Катериною  долучилися до святкування та провели урок миру і майстер – клас виготовлення паперових голубів у 2 – А класі Сокирянської гімназії (вчитель Мельник Зіна Денисівна).

Бібліотекар Тетяна Овчар розповіла про започаткування Дня миру у світі, про те, як повинні поводити себе у такий напружений для країни час справжні патріоти України, побажала усім мирного неба над головою.

Присутніх вразило, що Дзвін Миру, символ міжнародної солідарності всіх людей світу, було відлито з тих монет, які пожертвували діти всіх континентів. На дзвоні зроблено напис: «Хай буде мир в усьому світі».

Дітки із задоволенням вирізали білих голубів та писали своє найзаповітніше бажання. Символічні голуби миру понесли дитячі мрії про чисте небо, ясне сонце, про бажання гратись, радіти, мати добрих друзів.

Голубка біла, ти лети у світ,
Хай буде мир у небі голубому!
Неси всім щастя, передавай привіт
Усім народам, людові земному. 

Зі святом миру і добра любі наші читачі!

Тетяна Іконена,

завідуюча дитячою бібліотекою