В Сокирянському районі активно сіють озимину

Хід збору урожаю та посів озимих культур сільськогосподарськими підприємствами району обговорено в ході наради т.в.о. голови районної державної адміністрації Петра Бескупського з працівниками відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації.

Зокрема, звернули увагу на підготовку ґрунту під урожай наступного року та посів озимини.

Як повідомляє відділ агропромислового розвитку райдержадміністрації, на даний час по всіх сільськогосподарських підприємствах району зернові та зернобобові культури зібрано з площі 2791 га, що складає 100% та намолочено 16327 тонн зерна при середній урожайності 58,6 ц/га. Зокрема,  озимої пшениці зібрано 14978,2 тонн, озимого ячменю  – 463,4 тонни, ярого ячменю –  600,6 тонн, ярої пшениці –  109,7 тонн. Також намолочено 160 тонн озимого ріпаку, 382 тонни соняшнику та 4316 тонн сої. Разом з тим, продовжується збір урожаю пізніх сільськогосподарських культур.

Окрім того, аграрії району активно приступили до підготовки ґрунту під урожай наступного року та посіву озимини. Наразі, від запланованих 4183 га площі, яку необхідно було підготувати під посів, готові близько 90%. Озиминою засіяно 2535 га площі, що становить близько 61% від запланованого показника. Зокрема, посіяно  озиму пшеницю та ріпак. Варто зазначити, що цьогоріч озимого ріпаку засіяно на 364 га більше,  ніж прогнозувалось фахівцями.

Підбивши підсумки наради, Петро Петрович наголосив на необхідності дотримання науково обґрунтованих термінів посіву озимих культур. Недопустимим є факт невчасного зароблення насіння в грунт, адже наближається зима, а втрат урожаю ми собі дозволити не можемо.