Вантаж із запахом рідного дому…

Коли черговий номер «Нашої газети» уже був готовий до друку, на порозі редакції я побачила гостя, поява якого була і радісною, і несподіваною, бо ось уже впродовж 4 місяців уважно слідкуємо за його новинами «звідти» за допомогою соцмережі… Командир 1 взводу 3 зенітно-ракетної батареї в\ч А0409, старший лейтенант Віталій Загороднюк щиро привітався, даючи можливість нам оговтатись і зрозуміти, що він – удома! Хоч і на два дні… Хоч і власним коштом…

Його оптимізм і віра були помітні щоразу, коли він он-лайн ділився або ставив «клас» (погоджувався) під новинами чи фотографіями стовно тих буремних подій, якими охопило Україну. Це ж відчувалося й під час невеличкої розмови (бо після кількамісячних безперервних ночей зі зброєю під подушкою, пережитих непростих ситуацій нерозуміння з боку місцевих і відповідальності за життя підлеглих, а головне – численних отих «але» й «на жаль» Віталій не міг говорити на широкий загал в інтерв’ю…). Тож щоразу цей мужній чоловік завершував фразу приблизно так: «Нічого, все обов’язково буде гаразд!»

А іще Віталій від імені усіх своїх побратимів щиро дякував новодністровським працівникам-енергетикам ГЕС-1, ГЕС-2 та ГАЕС і спортсменам клубу «Аполлон» за таку потрібну підтримку речами найпершої необхідності, яку вони зібрали і передали у військову частину.

…І вже після його усміхненого «До побачення!» направду, як ніколи, так хотілось, аби наша наступна розмова уже із ароматною кавою була не поспіхом, а у звичайному буденному ритмі рідного Новодністровська, коли всі страхи й реальність з цієї війни назавжди зостануться позаду!

А в цей час у місті тривала благодійна акція на підтримку українських військовослужбовців, зініційована новодністровськими підприємцями Василем Якубенком та Віктором Твердохлібом. За два тижні городянами, небайдужими до долі України людьми було зібрано 2 285 грн та 24 ящики продуктів та речей першої необхідності.

Скориставшись кількаденною відпусткою командира 1 взводу 3 зенітно-ракетної батареї в\ч А0409, старшого лейтенанта Віталія Загороднюка, підприємці вручили офіцеру-новодністровцю ось таку допомогу, транспортування якої до автовокзалу м. Вінниці стало можливим завдяки генеральному директору ТОВ «Мехтрансбуд» В. М. Лутчаку. Приємно, що бізнесмени Новодністровська відгукнулися на пропозицію редакції «НГ» передати зібрану допомогу безпосередньо в руки Віталію.

А вже прибувши на місце дислокації, Віталій Анатолійович зі своїми побратимами миттєво передав землякам промовистий привіт на дуже хвилюючому фото у мережі Інтернет: хлопці звернулися до новодністровців із власноруч написаним «Дякуємо», щойно прийнявши такий потрібний вантаж, який до болю має запах рідного дому…

Поділившись цим фото на своїй сторінці в соцмережі, я не втрималась від емоцій, як і від безкінечного страху з того, що коїться на сході Батьківщини, відповівши від усіх нас: «Хлопці, нехай якнайшвидше настане час вашого щасливого повернення додому!».

Щиро дякуємо кожному, хто підтримав бойовий дух тих, котрі щосекунди бережуть наш мир і спокій! Хай Бог береже наших дітей і чоловіків, а щира молитва дарує надію на мир і свободу!

Інна ГОНЧАР,

відповідальний редактор часопису «Наша газета. Новодністровськ»

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 55 = 63