Василь Козак: резерви для наповнення місцевих бюджетів на Сокирянщині є!

Про основні аспекти проведення інвентаризації земель населених пунктів району йшла мова на семінарі – навчанні за участю сільських голів та землевпорядників сільських рад, в райдержадміністрації.

Розпочинаючи семінар, т.в.о. голови райдержадміністрації Петро Бескупський, вкотре наголосив сільським головам, що земельний податок – це єдиний податок, який в 100% розмірі залишається в місцевому бюджеті кожного села, тому привести у відповідність пайовий фонд не тільки зацікавленість, а й обов’язок сільських рад.

Задля того, аби допомогти місцевим радам, відділом агропромислового розвитку райдержадміністрації та районним відділом Держгеокадастру була розроблена дорожня карта інвентаризації земель пайового фонду. Детально на пунктах розробленої карти та як правильно і ефективно працювати з Публічною кадастровою картою України зупинився  начальник відділу агропромислового розвитку  райдержадміністрації Іван Варчук.  На прикладі Олексіївської  сільської ради він  роз’яснив механізм інвентаризації земельного фонду та подальші кроки в роботі з фізичними особами, що використовують земельні паї.

Про порядок визнання спадщини від умерлого, законодавче підґрунтя набуття права власності на земельні частки (паї) територіальними громадами  поінформувала начальник відділу управління персоналом та юридичного забезпечення апарату райдержадміністрації Наталя Войняк.

Про величезні резерви наповнення місцевих бюджетів вкотре наголосив голова Сокирянської районної ради Василь Козак.

Відтак, землевпорядники сільських рад мали змогу задати питання та отримали методичні рекомендації для використання в роботі. Віримо, що корисні навики допоможуть очільникам територіальних громад якісно та ефективно організувати таку необхідну роботу. І  громади відчують це суттєве наповнення місцевих бюджетів, маючи на власні потреби свої кошти.