Вдруге поспіль Сокирянський район – чемпіон області у Всеукраїнській спартакіаді серед допризовної молоді

У п’ятницю , 12  квітня  2019 року,  на базі підрозділу десантно-штурмових військ  у місті Чернівці  відбулася обласна спартакіада серед допризовної молоді, що є ІІ етапом Всеукраїнської спартакіади, яка проходить під егідою Генерального штабу Збройних Сил України, Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України та Всеукраїнської федерації військово-спортивних  багатоборств.
Спартакіада, яка за результатами першого етапу зібрала найсильніші команди з усіх куточків нашого краю, – це ще одна нагода наголосити на необхідності формування у підростаючого покоління престижу військової служби та пропаганди здорового способу життя, виховання морально-психологічної стійкості, залучення молоді до систематичних занять фізичною культурою і спортом,  як однієї з форм підготовки молоді до служби в армії ,почуття патріотизму та згуртованості  майбутніх захисників Вітчизни.  Адже прагнення захищати є у кожного справжнього чоловіка у крові від народження. І це прагнення стає більш свідомим під час   становлення захисника: в дитинстві – захистив друга,  в юнацтві – честь школи на спортивних змаганнях, учора – виборов перемогу на районних змаганнях, сьогодні – на Спартакіаді захищає честь району, а згодом – захищатиме Україну.

Юнаки тринадцяти команд з  районів Буковини виборювали першість в таких видах військово-спортивних змагань, як підтягування на перекладині, метання на дальність гранати Ф-1, біг на 100 метрів та стрільбі з пневматичної гвинтівки.

Розпочато Спартакіаду у кращих традиціях військового протоколу: урочисте шикування, підняття Державного Прапора України представниками команд-фіналістів минулого року, ушанування хвилиною мовчання захисників Батьківщини, хто віддав своє життя за суверенітет та територіальну цілісність України.
За результатами змагань перше місце посіла команда Сокирянського району, друге – команди Вижницького району і третє – міста Новодністровськ  (ліцей з посиленою  фізичною  підготовкою).

Команда  Сокирянщини складалася  з учнів  9-11 класів  ЗЗСО  району: Проданюк Микола,  Харабара Давид,  Харабара  Дмитро,  Кумань Станіслав (Михалківський НВК, викладач «Захисту Вітчизни» Романюк Василь.), Голяк Олександр,  Росошанський Олег, Тимчук Владислав  (Шебутинецький НВК, викладач  «Захисту Вітчизни» Мафтуляк Володимир), Боднар Микола,  Мирон Роман Селищанський  НВК, викладач «Захисту Вітчизни» Бурдейний Олександр), Андронік  Любомир  (Романківецька гімназія ім.К.Ф.Поповича, викладач «Захисту Вітчизни»  Степаненко Олег), Цура  Владислав (Корманський НВК, викладач «Захисту Вітчизни» Кузь  Олександр).

Наші учні були найкращими в командному  заліку в  3-х видах змагань: І місце в стрільбі з пневматичної гвинтівки – 166 очок, І місце   в метанні  гранати – 392 метри, І місце в підтягуванні  на перекладині – 232 рази. В індивідуальному заліку  в стрільбі з пневматичної гвинтівки  переможцем  став  Проданюк  Микола,  в підтягуванні на перекладині   перше місце посів Тимчук Владислав, друге –  Проданюк  Микола,  третє – Боднар Микола. Переможці та призери змагань були нагороджені кубками, медалями та грамотами від організатора  – обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України.

Переможці змагань разом з  військовими керівниками – представниками команди Романюком Василем та Мафтуляком Володимиром   в травні вирушать до міста Житомир, щоб на базі  Житомирського  військового  інституту  імені С. П. Корольова  змагатись у третьому етапі Всеукраїнської спартакіади ( з 6 по 10 травня). Отож побажаємо їм  вдалого виступу на всеукраїнському рівні.