Верховна Рада призначила місцеві вибори на 25 жовтня: особливості умов проведення обговорили днями із представниками органів місцевого самоврядування Сокирянщини

Верховна Рада України ухвалила постанову “Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році (25 жовтня 2020 року)”. Відповідне рішення вчора підтримали 326 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

Згідно з ухваленим документом, Верховна Рада призначила на неділю, 25 жовтня 2020 року, чергові вибори депутатів місцевих рад і сільських, селищних, міських голів.

Днями під час наради у Сокирянській РДА начальник відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації Олена Калінушка довела до відома сільських голів району основні зміни в процесі організації та проведення виборів у жовтні 2020 року. Зокрема, детально обговорили умови, які мають забезпечити органи місцевого самоврядування для роботи виборчих комісій та проведення голосування.

За попередньою інформацією, майже у всіх селах району приміщення для дільниць та голосування відповідають затребуваним параметрам та нормам. Виникали зауваження щодо площі місця проведення виборів у Кулішівці, але спеціалісти спільно із представниками місцевого самоврядування це питання вирішують.

Як наголосила Олена Степанівна, необхідно в найкоротші терміни забезпечити всі нормативні для волевиявлення умови. Адже, за попередньою інформацією,  дільниці перевірятимуться представниками ЦВК.