ВЕСЕЛКОВІ ОСТРОВИ ДИТЯЧОГО СВІТУ

Безмежна роль книги в житті людини. І це дійсно так. З дитячих років книжка допомагає зрозуміти світ. Книга – мудрий друг і порадник, вона розповідає нам про подорожі, пригоди, чудеса, навколишній світ. В ній зібрана мудрість всього людства, яка дійшла до наших часів і передавалася із покоління в покоління.

Про все це дізналися дошкільнята середньо-старшої групи «Колобок» закладу дошкільної освіти «Суничка» (директор Шибінська В.І.) переступивши вперше в житті поріг сільської бібліотеки. Бібліотекар Ткач Наталія Володимирівна провела для них екскурсію «Разом з книгою відкриваємо світ». Вона ознайомила дітей з книжковими новинками, періодичними виданнями для дітей, енциклопедіями та іншими цікавими виданнями бібліотеки. Особливо привабила дітей виставка книг «Веселкові острови дитячого світу».

Все починається з малого, як кажуть в народі. От і екскурсія до бібліотеки – це відкриття нового світу. Збагачення знань дітей про довкілля і на цій основі виховання патріотичних почуттів – одне з пріоритетних завдань педагогів дошкільного закладу. А розвиток інтересу до книжок вихователі розпочинають ще з молодшого віку, адже книга навчає, виховує та розвиває. Після екскурсії діти зрозуміли, що треба навчатись, бо їх чекають книги в бібліотеці, які відкривають їм шлях до пізнання світу.

Вихователь- методист Майя МІКІРІН