Відбулася остання сесія Сокирянської районної ради (ФОТО)

Відповідно до постанови Верховної ради України від 17 липня 2020 року №807-IX «Про утворення та ліквідацію районів» на території Чернівецької області утворено три райони. Згідно вказаного нормативно-правового акта, територія нинішнього Сокирянського району увійшла до складу новоутвореного Дністровського району, а повноваження депутатів Сокирянської районної ради припиняються в день набуття повноважень депутатами Дністровської районної ради. Відтак, сьогодні відбулась остання у 2020 році та остання в історії функціонування Сокирянської районної ради сесія. Участь у пленарному засіданні взяли голова районної державної адміністрації Ірина Антонюк, перший заступник голови районної державної адміністрації Олександр Янчак, сільські голови району.

На заключному засіданні народні обранці прийняли рішення про вихід Сокирянської районної ради зі складу засновників комунальних підприємств, установ та організацій та передачу прав засновника комунальних підприємств, установ та організацій Сокирянській міській раді. Також, депутати проголосували за те, щоб передати, безоплатно, об’єкти спільної власності територіальних громад сіл та міста району в комунальну власність Сокирянської міської ради.

Підбиваючи підсумки роботи Сокирянської районної ради VII скликання, голова районної ради Василь Козак зауважив, що останні п’ять років були надзвичайно складними як для держави в цілому, так і для Сокирянщини зокрема. «Військові дії на сході України, складні зміни та реформи, нові виклики сьогодення і, зрештою, складна та неочікувана пандемія коронавірусної інфекції змусили нас подивитись на життя по іншому. Однак, якими б складними не були обставини, ми гідно і вепевнено виходили з будь-якої ситуації. Це було можливо тільки завдяки спільній, злагодженій роботі всього депутатського корпусу Сокирянської районної ради, готовності кожного депутата почути всі за і проти, та прийняти рішення в інтересах громади Сокирянщини» – зазначив Василь Козак. Василь Васильович подякував депутатам Сокирянської районної ради VII скликання за роботу, за активну громадську позицію, за небайдужість до долі Сокирянського району і кожного його жителя.

За вагомий особистий внесок у вирішення завдань соціально-економічного та культурного розвитку району, реалізації реформи децентралізації, охорони здоров’я, освіти, відстоювання інтересів жителів територіальних громад Сокирянського району депутатів Сокирянської районної ради VII скликання, а також сільських голів відзначено подяками районної державної адміністрації та районної ради. Грамоту обласної державної адміністрації вручили приватному підприємцю Інні Корчинській. Почесною грамотою районної державної адміністрації та районної ради відзначено директора районного будинку народної творчості та дозвілля Орисю Петришену та директора комунального некомерційного підприємства «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Сокирянської районної ради – Анастасію Заремську.

Про це йдеться на сайті Сокирянської районної ради.