Відбулось засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради

Сьогодні, 12 квітня, під головуванням першого заступника Сокирянського міського голови Івана Гангала відбулось засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради. Участь у засіданні взяли секретар міської ради Любов Степаненко, заступник міського голови Оксана Бабій, секретар виконавчого комітету міської ради Ауріка Мойсеєнко, а також члени комісії.

На розгляд присутніх було винесено справу про адміністративне правопорушення, вчинене фізичною особою-підприємцем, яка здійснила продаж тютюнових виробів неповнолітній дитині.

Відповідно до чинного законодавства, частиною 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення визначено, що порушення працівником підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями, тютюновими виробами, електронними сигаретами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах та іншим особі, яка не досягла 18-річного віку, або продаж зазначених товарів неповнолітнім дітям у заборонений рішенням відповідного органу місцевого самоврядування час доби тягне за собою накладення штрафу від чотирьохсот до восьмисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Відтак, за результатами розгляду адміністративних матеріалів, враховуючи той факт, що громадянин, стосовно якого складено протокол, на засідання з’явився та визнав факт порушення, комісією було прийнято рішення про накладення адміністративного стягнення у вигляді мінімального штрафу в розмірі 400 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, або – 6 800 гривень.

«Чинне законодавство чітко регулює відповідальність за вчинення того чи іншого злочину, тому продавці та підприємці повинні усвідомити, що продаж тютюнових виробів та алкогольних напоїв неповнолітнім губить здоров’я підростаючого покоління, а також несе за собою чималі штрафи. Відповідатимуть за порушення всі, чию провину буде встановлено за законом» – зазначає перший заступник міського голови Іван Гангал.