Відбулось завершальне засідання комісії з розробки проекту договору про співробітництво між Сокирянською та Вашковецькою територіальними громадами

В залі засідань Сокирянської міської ради свою роботу продовжила комісія з розробки проекту договору про співробітництво у складі представників Сокирянської і Вашковецької територіальних громад. На засіданні йшлося про аспекти співпраці у сфері освіти, культури, охорони здоров’я, містобудування та архітектури, а також у сфері соціального обслуговування населення.

За результатами засідання, Вашковецька сільська рада, відповідно до вимог Бюджетного кодексу України, висловила готовність взяти участь у співфінансуванні утримання закладів охорони здоров’я: Сокирянської лікарні та Центру первинної медико-санітарної допомоги, де медичні послуги отримують жителі їхньої громади, а також приміщень амбулаторій та ФАПів, які розташовані безпосередньо на території Вашковецької громади.

Окрім того, Вашковецька сільська рада планує взяти дольову участь у співфінансуванні заходів, які стосуються належної організації освітнього процесу на території громади, які будуть впроваджуватись стуктурними підрозділами Сокирянської міської ради. Також обговорено алгоритм надання відділом містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та благоустрою Сокирянської міської ради послуг жителям Вашковецької громади. Висловили члени комісії і свою готовність розвивати галузь культури вказаної громади та обговорили співпрацю у проведенні культурно-масових заходів. За ініціативою Вашковецького сільського голови Івана Янка, до проекту договору також буде внесено питання співпраці у сфері соціального захисту населення.

За розпорядженням Сокирянського міського голови Василя Козака, відбудуться громадські обговорення проекту договору про співробітництво територіальних громад, після чого його буде винесено на чергову сесію Сокирянської міської ради.