Відбувся 15-й міжнародний турнір із баскетболу серед чоловіків пам’яті Євгена Бурчаківського

22 квітня в приміщенні нового залу Сокирянської спортивної школи відбувся 15-й щорічний міжнародний турнір з баскетболу серед чоловіків пам’яті Євгена Бурчаківського.

Євген Кузьмич Бурчаківський працював вчителем фізкультури Сокирянської школи №1. Його, на жаль, уже немає з нами, проте його справа живе. Учні Євгена Кузьмича пам’ятають як він любив баскетбол та пропагував цю гру серед дітей. Тому за їх ініціативою, ще у 2004 році, було започатковано турнір, що присвячений славному ділу Євгена Куьмича Бурчаківського.

В різні роки до участі в турнірі запрошувалися команди районних центрів Чернівецької області, сіл Сокирянщини, а останнім часом, «гостроти» в боротьбі йому надає чернівецька команда «Олд Скул», гравці якої не дають розслабитися жодному супернику. А також, вже другий рік поспіль, до нас приїжджають гості з сусідньої Молдови, наші друзі-спортсмени – окничани.

Цьогоріч в турнірі взяли участь збірна смт. Кельменці, юнацька команда школи ім. Св. Георгія Побєдоносця  м. Окниця, Республіки Молдова, «Олд Скул» із Чернівців та господарі турніру – збірна міста Сокиряни.

За регламентом турніру  змагання проводилися за коловою системою, де кожна команда грала з кожним із суперників, а призові місця визначалися за простим підрахунком очок в іграх.  Баскетбольні поєдинки проходили за часовою схемою: 4 чверті по 8 хв., без зупинки часу, а остання хвилина чверті – чистого часу. Враховуючи це, рахунки в іграх були справді значними.

У грі між Сокирянами та Окницею рахунок – 40 – 33. Чернівецька команда перемогла збірну Кельменців із рахунком 52 – 46, а сокирянці поступилися чернівчанам із результатом 52 – 80. А у поєдинку між Окницею та Кельменцями перемогу здобули останні – 49 – 61. Команда «Олд Скул» перемогла окничанів із рахунком 57 – 37. В останній грі збірна Кельменціів перемогла сокирянці із результатом 43 – 34.

В підсумку, команди розподілили призові місця між собою наступним чином:

І місце – «Олд Скул», м. Чернівці;

ІІ місце – Збірна Кельменців;

ІІІ місце – Збірна м. Сокиряни;

IV місце – Юнацька команда школи ім. Св. Георгія Побідоносця, м. Окниця

Кращим гравцем турніру, за підсумками змагань, визнано капітана чернівчан – Євгена Алексєєва.

Незважаючи на результат, наші хлопці гідно боролися, проте, при майже рівних силах супротивників, все могла вирішити лише гра.

Цьогорічні змагання пройшли в запеклій боротьбі, але в дружній теплій атмосфері, без суперечок із суддями, що свідчить про гідний рівень підготовки гравців та спортивну солідарність. Приємно було побігати в новому великому залі Сокирянської спортивної школи, який люб’язно надав для проведення змагань її директор Блинду Федір Васильович.

Сокирянська  збірна з баскетболу дякує всім учасникам змагань за участь в турнірі та запрошує приїхати до нас і наступного року.

 

Позаштатний кореспондент ТРО «Сокиряни»

Андрій Заремський