Відкритість для людей – головний принцип роботи Пенсійного фонду
Pensijnyj-fond-Ukrayiny

Питання пенсійного забезпечення важливе для кожної людини. Для того, щоб громадяни могли своєчасно оформити та отримати заслужену, справедливу пенсію, працівники Головного управління Пенсійного фонду України в Чернівецькій області докладають максимум зусиль, сумління і професійного досвіду, а також активно впроваджують (використовують)  новітні технології, які сприяють оперативності та комфортності надання послуг. Наша робота спрямована на те, щоб кожен пенсіонер отримував гідне пенсійне забезпечення, а той, хто наближається до пенсійного віку, зміг ґрунтовно та своєчасно підготуватись до його призначення.

Відкритість пенсійної служби перед громадськістю – основоположний принцип роботи буковинських пенсійників. Ми завжди на зв’язку із вами як  в інформаційному просторі, так і через засоби дистанційного спілкування, готові за першого звернення допомогти вирішити питання, які вас хвилюють, надати необхідні роз’яснення, допомогти корисними порадами. Оперативні повідомлення про законодавчі нововведення, роз’яснення важливих питань пенсійного забезпечення та інша актуальна інформація постійно публікуються у засобах масової інформації, висвітлюються в теле- та радіоефірах, соціальних мережах. Отримати кваліфіковану консультаційну допомогу та вирішити пенсійні питання можна у сервісних центрах Пенсійного фонду в області, які забезпечують інклюзивне обслуговування за європейськими стандартами та облаштовані з урахуванням потреб різних категорій громадян, особливо тих, котрі мають вади здоров’я.  Ми створили максимально комфортні умови обслуговування, з увагою і повагою ставимось до кожного відвідувача, стараємось оперативно вирішити питання, з якими до нас звертаються люди. На жаль, трапляються ситуації, які змушують змінити звичний устрій та призвичаюватись до життя й роботи за новими правилами. Карантинні заходи, запроваджені у зв’язку з поширенням коронавірусної інфекції, частково обмежили можливості нашого з вами спілкування, але лише стосовно особистих звернень громадян до сервісних центрів. Сподіваємось, ця тимчасова обставина не створить для буковинців особливих незручностей,  адже пенсійна  служба не припиняла своєї роботи і продовжує активно працювати, забезпечуючи стабільність фінансування пенсійних виплат, своєчасно здійснюючи нарахування й перерахунки пенсій, оперативно інформуючи громадськість з актуальних питань пенсійного забезпечення і надаючи фахові консультації громадянам, тимчасово зосередивши спілкування на дистанційному форматі.

Отож, незважаючи на обставини, сьогодні можна оперативно отримати необхідну консультацію чи інші послуги з соціального та пенсійного забезпечення за допомогою широкого спектру дистанційних сервісів, які мають чимало переваг. В першу чергу, з огляду на нинішню ситуацію, це безпечно для здоров’я, адже скористатись ними можна не виходячи з дому, уникнувши таким чином зовнішніх небезпек. По-друге, це швидко і зручно: завдяки відсутності потреби  відвідання пенсійної установи можна значно заощадити час та вирішити потрібне питання просто сидячи удома на дивані. А ще це сучасно – використання новітніх технологій сприяє підвищенню якості життєвого рівня, оперативності отримання інформації та спрощенню процесів вирішення різноманітних завдань. Навіть таке важливе питання, як призначення пенсії, тепер легко вирішити у дистанційному форматі, не відвідуючи установи Пенсійного фонду, шляхом подання заяви та сканованих копії необхідних документів через вебпортал електронних послуг – призначення пенсії відбувається в автоматичному режимі.

Якщо у вас виникла потреба в роз’ясненні питань пенсійного забезпечення, звертайтесь до фахівців пенсійної служби через відеозв’язок sokupfu2, телефонуйте на гарячу лінію (03739) 2-28-78 , пишіть на електронну пошту zvern.sokyrjany@cv.pfu.gov.ua. Адреси та номери телефонів усіх сервісних центрів області легко можна знайти на інформаційній сторінці Головного управління Пенсійного фонду в Чернівецькій області https://www.pfu.gov.ua/cv/golovne-upravlinnya-pensijnogo-fondu-ukrayiny-v-chernivetskij-oblasti/ у розділі «Контакти».

Широкий спектр сучасних послуг пропонує вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду України: від перегляду персональних відомостей з Державного реєстру застрахованих осіб до звернення за призначенням пенсії в електронному форматі. Портал надає можливості отримання корисної інформації не тільки для нинішніх та майбутніх пенсіонерів, а й для застрахованих осіб, роботодавців та інших категорій населення, допомагає з’ясувати важливі питання навіть незареєстрованим користувачам. Ознайомитись зі свіжими новинами, повідомленнями з актуальних питань пенсійного забезпечення та фаховими роз’ясненнями важливих аспектів пенсійного законодавства можна на інформаційній сторінці Головного управління https://www.pfu.gov.ua/cv/ яка постійно оперативно оновлюється цікавою й змістовною інформацією у доступному викладі. Приєднуйтесь до нас у мережі Facebook https://www.facebook.com/cv.pfu.gov.ua/, діліться своїми враженнями, висловлюйте свої думки, подавайте ідеї та пропозиції, запитуйте про те, що вас цікавить.

Ми відкриті для вас і завжди на зв’язку – попри будь-які обставини.