Відкритий конструктивний діалог

Для забезпечення звортнього  зв’язку між органами влади та підприємницькими структурами, керівництво Сокирянської ОДПІ систематично проводить зустрічі із представниками бізнес-кіл району та м.Новодністровська. Зазначені заходи є нагодою для обговорення головних проблемних питань та першочергових завдань, що постають перед податківцями та бізнес-спільнотою.

Днями така зустріч відбулась з приватними підприємцями «міста енергетиків» в м.Новодністровську, в якій взяла участь керівник об’єднаної податкової інспекції Людмила Серебрянська. Вона проаналізувала стан надходжень до бюджету міста, приємно відмітила питому вагу надходжень до Державного бюджету від підприємств міста, а це майже 90 відсотків загальних надходжень по інспекції, а також зупинилась на проблемах, викликаних сучасними реаліями, зокрема налегалізації найманих працівників та дотриманні законодавства в сфері оплати праці.

Людмила Серебрянська зазначила: «Заробітна плата – одна з головних економічних категорій, яка поєднує інтереси працівників, підприємців та держави і безпосередньо впливає на рівень життя населення. Не менш важливим являється той факт, що рівень надходження податку на доходи фізичних осіб у бюджет знаходиться у прямій залежності від рівня нарахованої заробітної плати. Велике значення має добровільна сплата податків до бюджету з отриманих доходів, неприпустимості виплат заробітної плати “у конвертах”, а також за двома відомостями чи фіктивними документами».

«Підтримка роботодавцем ідеї легалізації заробітної плати та робочого місця – це захист свого бізнесу від неконкурентних умов, а офіційне оформлення на роботу – соціальна захищеність найманого працівника.»-продовжила керівник інспекції.

Її підримали присутні на зустрічі представники міського центру зайнятості. Вони  ознайоми присутніх з привілеями роботодавців, які легально працевлаштовують найманих працівників.

Присутні були одностайні в тому, що задля зменшення соціальної напруги, підтримки  економіки та збереження країни, головним критерієм у здійсненні  їх діяльності має бути дотримання  законодавства.

Учасники зустрічі окреслили шляхи подальшої співпраці.

 

Начальник Сокирянської ОДПІ                             Л.В.Серебрянська 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 42 = 48