Відродження футболу у Новодністровську (ВІДЕО)

Футбол – найпопулярніший та наймасовіший вид спорту у світі, не виключенням у цій статистиці є і м.Новодністровськ. У футбольній  історії багато визначних досягнень, проте, як і все у житті, новодністровський футбольний рух то набирав обертів, то занепадав. І якщо у дитячому футболі все більш-менш стабільно, – відділення футболу у новодністровській ДЮСШ й надалі виховує молоді таланти, то у дорослому житті футболу міста Новодністровськ довгий час повноцінної команди просто не існувало.

Та у 2017 році розпочався новий виток у футбольній історії міста. Зусиллями міської ради та спортивних активістів була розроблена та затверджена «Міська цільова програма розвитку футболу на 2017-2018 роки», яка передбачає виділення значних коштів на розвиток наймасовішого виду спорту у світі.

За сприяння любителів відновлена міська федерація футболу та зібрана команда міста, яка відтепер буде представляти Новодністровськ на рейтингових змаганнях. На даний час відбувається активна фаза підготовки до футзального сезону, а спортсмени збираються на тренування майже щодня.

За кошти профільного структурного підрозділу – відділу молоді та спорту, закуплено комплект якісних футзальних м’ячів фірми “SELECT”, які були урочисто вручені під час «Кубку мера». Планується також закупівля електронного табло та облаштування ігрового залу спорткомплексу. Наразі командою опікуються Олександр Богачук та Василь Шевчук, за підтримки голови міської федерації футболу Романа Шундрія.

У новодністровської  команди амбітні плани – участь у ІІ лізі України з футзалу, ігри якої розпочинаються вже у грудні. Рівень підготовки у цьому чемпіонаті надзвичайно високий, тож до тренувань підійшли дуже серйозно. Так, у четвер, 2 листопада, відбулась товариська зустріч із футзалу проти команди Агробізнес (м.Нова Ушиця). Перший тайм було зіграно з рахунком 3:3, та вже у другому новодністровці зібралися, забили ще 4 голи, завершивши гру з сумарним результатом 7:3 на нашу користь!

Наприкінці грудня у Новодністровську має відбутись традиційний, тепер уже  міжнародний турнір «Кубок Енергетика» з футзалу, свою згоду на участь вже надали футзальні команди країн Румунії та Молдови. Через велику кількість команд організатори планують проводити турнір у два дні. А вже 26 листопада буде проведений міжобласний ветеранський турнір пам’яті Ігоря Ібрагімова.

Крім цього, за підтримки «Віза Центр» організаторами планується заснувати власний повноцінний чемпіонат міста «Відкрита першість м.Новодністровськ – «Ліга Віза Центр», в якому зможуть взяти участь всі бажаючі футзальні команди нашого краю.

Вітаємо футболістів та бажаємо їм спортивних перемог та успіхів у починаннях!

Олександр Богачук

Відео товариської гри ФСК “Новодністровськ” – “Агробізнес” (м.Нова Ушиця)