Відзнака за творчість «Любистка»

Майже два місяці в нашій області проходила атестація народних аматорських колективів різних жанрів.

Нещодавно у Чернівецькій обласній філармонії відбулися урочистості з нагоди відзначення переможців обласної культурно-мистецької програми «Цвіт культури розвивається». В проведені свята взяв участь Буковинський ансамбль пісні та танцю імені Андрія Кушніренка під керівництвом народного артиста України Ярослава Солтіса.

За підсумками атестації народних аматорських хорових колективів переможцем визнано народний аматорський хор «Любисток» БНТД села Коболчин. Колектив нагороджено Почесною грамотою Чернівецького обласного управління культури та цінним подарунком.

«Любисток», як ніколи, особливо в цьому році, піднявся на мистецький щабель вище, привернувши увагу як простого слухача, так і високоповажного журі в тих місцях, де виступав колектив.

Йому щиро аплодували земляки-коболчинці, сокирянці, кельменчани, чернівецький, уманський та чорноморський глядач. А любителі народного співу міста Черкаси, де такі таланти у пошані, взагалі не відпускали колектив із сцени, запрошуючи «Любисток» взяти участь в 2018 році у відзначенні Шевченківських днів у травні на Канівщині.

Приємно було побувати нашому «Любистку» із прославленим Черкаським державним академічним народним хором, які разом на сцені відзначили свої ювілеї – Черкаський – 60 років, «Любисток» – 65 років.

Я вдячний «Любистку» за його працю на мистецькій хоровій ниві та особисто вітаю всіх – учасників хору, жителів Сокирянщини, області, любителів народної творчості, студентів, молодь та учнів шкіл із Новим 2018 роком та Різдвом Христовим.

Сподіваюся, що наступний рік принесе всім українцям щасливе, заможне життя. А Господь подарує нашій Батьківщині довгоочікуваний МИР!

З повагою

керівник народного аматорського хору «Любисток»,

заслужений працівник культури України

Іван ГОНЧАР