Війна забрала ще одного буковинського героя – і вперше у нас, на Сокирянщині…

Новодністровці і жителі Сокирянщини великою родиною згуртувалися і навколішки зустріли 15 червня ближче до півночі та провели дорогою на останню зустріч із рідним селом Коболчин, родиною, батьками, дружиною та синочком бійця 93-ї окремої механізованої бригади, 26-річного Степана Загребельного з села Коболчин Сокирянського району, що загинув під Опитним Донецької області…
Війна забрала ще одного буковинського героя – і вперше у нас, на Сокирянщині…
Отримавши таку жахаючу звістку, активісти ГО “Народна сила” – подружжя Тетяна та Микола Данилюки, Н. Ф. Тугарова, М. Д. Пелип оперативно поширили ініціативу зібратися на дорозі, і не лише новодністровцям, а й громадам сусідніх сіл, і навіть муркуриловчанам… Після 22 години уздовж дороги від міського ринку до центральної алеї поступово ставало дуже людно, одна за одною загорались свічки та лампадки. Водночас новодністровці активно поповнювали скриньки допомоги родині загиблго. Як тільки з”явилось повідомлення про наближення швидкої з тілом загиблого до греблі, туди вирушила колона автомобілів з прапорами, а люди у скорботі затихли перед страшною зустріччю з горем…
Як тільки звуки сирени автівок супроводу міліці сповістили про страхітливий вантаж 200, увесь люд став навколішки і вигуками “Герої не вмирають!” провели буковинського героя в останню путь до виїзду з Новодністроська до рідного дому, де протягом шляху повз с. Ломачинці та Білоусівка приймали гірку естафету наші сусіди… А вже на зупинці “Грибок” вийшло, здавалось, усе село Коболчин…
І вже згодом активісти ГО підбили підсумки і вражено, з великою вдячністю за згуртованість і небайдужість сповістили, що за цих кілька годин Новодністровськ зібрав… 10 тисяч грн, які буде передано родині.
Гірко, страшно, боляче і сумно до нестями… З 9.30 до 14.00 16 червня земляки прощатимуться у сільському клубі зі Степаном Загребельним, що був мобілізований у березні 2015 року та проходив службу в 93-й окремій механізованій бригаді військової частини ПП В2830 навідником – оператора розвідувального відділення другого механізованого батальйону, а 12 червня 2015 року у селі Піски на Донеччині під час виконання бойового завдання героїчно загинув.
ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!!! Спочивай із Богом, земляче!!!

Інна ГОНЧАР, Вадим РЕВУЦЬКИЙ

  1. Алла коментує:

    ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ.

  2. Гвіздівці Іван коментує:

    Алочко! А ти попробуй попрацюй волонтером, може й твою фамілію запишуть. Так допомагає громада. А зорганізовують такі, як Тетяна і Микола Данилюки, витрачаючи свій час і кошти. Вони не просили писати їх фамілій, але коли журналісти це зробили, то проковтни свою жовч, і тихенько допоможи вдові з синочком ГЕРОЯ. СЛАВА ГЕРОЯМ!!!

  3. Гвіздівці Іван коментує:

    Танюшо і Миколо! Дякуємо за все! Миру, здоров’я, достатку, розуміння від людей вашій сім’ї! Нехай ГОСПОДЬ БОГ допоможе людям і Вам робити ту нелегку, і деколи обмиту такими як “алочка” справу. Тримайтеся. ГЕРОЇ МАЮТЬ НА ВАС НАДІЮ. НЕ ПІДВЕДІТЬ ЇХ !!! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

    • Ольга коментує:

      Ви праві! Вони ро[censored]ть велику роботу!!! Хай Бог допомагає у цьому нелегкому ділі! ГЕРОЯМ СЛАВА!!!

  4. світлана коментує:

    Герої ніколи не помруть в пам”яті людській, в спогадах рідних та близьких, але жаль, що помирають молоді в незрозумілій війні. Вічна пам”ять та царство Боже Степану,а рідним глибокі співчуття.

  5. Снежана коментує:

    Я до зараз не можу відійти…Одно бачити це по телевизору,а їнше стояти на узбїччі на колінах і все це бачити….

  6. Олександр(дід Мороз) коментує:

    Слава Україні – Героям Слава! Вищесказане то є правда, бо ми на своїй землі, і хто чим може допомагає, аби звільнити країну від (доброго сосіда)…

  7. Віка) коментує:

    Герої Не Вмирають))нехай спочиває((

  8. COK FM коментує:

    У зв’язку з великою кількістю флуду і оффтопу в коментарях, деякі з них були видалені. “Дякуючи” особам, які не маючи ні совісті, ні жалю, з’ясовують у коментарях свої стосунки, прикріплюють політику, показують свою гидку сутність… коментування даної статті буде закрите. Шановні читачі поважайте один одного, будьте толерантними і чуйними до чужого горя. Слава Україні! Герої не вмирають!!!

Comments are closed.