Віктор Максимчук читав вірші на рідній Сокирянщині

З нагоди Всесвітнього дня поезії бібліотечними установами Сокирянського району проведено низку заходів, присвячених цій даті, під час яких ознайомили читачів із творами українських поетів-класиків,  творчістю сучасних та місцевих поетів.

23 березня 2017 року у приміщенні Сокирянської музичної школи відбулася зустріч із поетом, головним редактором літературно-мистецького та науково-освітнього журналу «Німчич», лауреатом літературних та літературно-мистецьких премій Георгія Гараса, часопису «Німчич», Дмитра Загула, Івана Бажанського та XV загальнонаціонального конкурсу «Українська мова – мова єднання» Віктором Максимчуком.

Віктор Петрович тривалий час проживає у Вижниці, проте не забуває своєї малої батьківщини, спілкується із земляками, співпрацює із поетами та композиторами Сокирянщини.

Під час зустрічі Віктор Максимчук прочитав свої вірші, розповів про роботу над новими авторськими виданнями,  ознайомив із журналістськими публікаціями, листуванням із відомими у буковинському (і не тільки) краї людьми, поділився досвідом редакційної роботи.

Присутні на заході творчі люди району, а саме: композитор, заслужений працівник культури України Михайло Мафтуляк, письменники  Василь Гандзій та Олександр Чорний, поетеса Лариса Тулюлюк-Кушнір, журналіст Катерина Тищенко у своїх виступах розповіли про співпрацю із Віктором Петровичем, поділилися спогадами про дитячі та юнацькі роки.

Окрасою свята були виступи солістки Тетяни Андронік, яка виконала пісню Михайла Мафтуляка на вірші Віктора Максимчука «Доню моя» та народного аматорського вокального ансамблю «Мелодія» Сокирянського РБНТД, керівник  -Людмила Мафтуляк. У його виконанні прозвучали пісні  Михайла Мафтуляка на вірші Віктора Максимчука та Лариси Тулюлюк-Кушнір «Сокирянщина моя», «Летіть додому, діти».

Раїса Горн,      начальник відділу культури Сокирянської РДА