Вітаємо переможців ІІІ етапу ХІХ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості
unnamed

У кожного народу є талановиті митці. Саме вони прославляють країну, звеличують її серед інших націй світу. Тарас Григорович Шевченко –  геній  українського народу, без імені якого не можна уявити нашої літератури, культури, нашої країни. Його творчість невмируща. Життя Кобзаря можна вважати справжнім подвигом, бо він віддав усі свої сили, щоб урятувати український народ, його культуру та відкрив нам шлях у майбутнє. З плином часу все більше переконуємося, що творчість Кобзаря – то одкровення, які він висловив на адресу минулого, сучасного  і для прийдешніх поколінь.

З метою популяризації творчої спадщини Т.Г. Шевченка, утвердження його духовних заповідей як важливого чинника консолідації суспільства, активізації виховної та патріотичної роботи серед учнівської молоді, збереження і розвитку інтелектуального потенціалу школярів   уже 19 років поспіль проводиться  Всеукраїнський конкурс учнівської творчості у  номінаціях “Історія України  і державотворення” та “Література”.

Щороку учні нашого району серед переможців та призерів ІІІ етапу конкурсу. Цьогоріч  обласне журі відмітило наш район серед кращих у номінації “Історія України і державотворення” і троє  учасників стали його дипломантами .   Це

– Репеха Вадим та Мельник Ірина , учні 10 класу ЗОШ І-ІІІ ст. с.Василівка (керівник Мельник Олена Дмитрівна);

–  Шибінський Віктор, учень 7 класу ,    Федишена Ілона, учениця 8 класу  Ожівського НВК (керівники Шибінська Валентина Іванівна, Попова Аліна Сергіївна);

– Лесько Дар’я, учениця 11 класу Селищанського НВК (керівники Арсенюк Роман Анатолійович, Ткачищена Юлія Миколаївна).

А із 36 творчих робіт, представлених на обласний етап конкурсу у номінації “Література” на тему “ Ради тебе перли в душу сію, ради тебе мислю і творю…”, представники нашого району були найкращими. Зокрема дипомантом конкурсу став Шибінський Віктор, учень 7-го класу Ожівського НВК(керівник  Шибінська Валентина Іванівна).

Роботу Кривоносової Ірини, учениці 9-го класу Грубнянського НВК (керівник Щербатюк Алла Андріївна) визнано найкращою в області та нагороджено дипломом І ступеня.

Дипломом  ІІ ступеня (ІІ місце в обласному етапі конкурсу) нагороджено  Базелюк Антоніну, ученицю 10 класу Корманського НВК (керівник Мельник Алла Миколаївна).

Гордимося вами, вітаємо щиро, віримо, що ваші досягнення не випадкові, що і надалі, завдяки вам, невмирущий дух Тараса Шевченка буде линути  над рідною Україною, невмовкаюче  звучатиме його віще слово і сіятиме на народній ниві живе насіння оновлення.

Методист РМК відділу освіти Сокирянської РДА

Любов Кібзун