Влада Сокирянщини закликає до спокою, організованості та взаємного прояву уваги і терпимості
изображение_viber_2020-03-17_11-52-10

Додаткові заходи щодо забезпечення належного функціонування всіх сфер життєдіяльності району обговорено сьогодні на позачерговому засіданні районної комісії з питань техногенно – екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Зібрання було досить представницьким,  за участі  голови районної ради Василя Козака, голови районної державної адміністрації Ірини Антонюк, сільських голів, представників об’єднаних територіальних громад, керівників лікувальних закладів району,  підприємств, установ та організацій.

Зокрема, обговорено питання здійснення моніторингу  поширення в населених пунктах інфекції, спричиненої COVID-19. Директор КНП «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги» Сокирянської районної ради Анастасія Заремська зазначила, що наразі ситуація стабільна та контрольована, будь-які  прояви хвороб  фіксуються сімейними лікарями  первинної ланки медицини.

Голова районної державної адміністрації Ірина Антонюк зауважила, що сімейні лікарі мають бути цілодобово на телефонному зв’язку для того, щоб громадяни могли вчасно отримати необхідну медичну допомогу.

Василь Козак наголосив на персональній відповідальності кожного лікаря, який проігнорує дзвінок пацієнта. «В ситуації, що склалась, маємо працювати спільно та злагоджено, дрібниць бути не може» – додав Василь Васильович.

Також обговорено питання забезпечення довозу персоналу КНП «Сокирянська районна лікарня» та КНП «Сокирянський центр первинної медико-санітарної допомоги», які проживають в населених пунктах району. Голова районної ради Василь Козак зауважив, що, у зв’язку із введенням надзвичайної ситуації, обмежено рух громадського транспорту, відтак виникають певні труднощі з проїздом медиків до своїх робочих місць. З метою забезпечення належної роботи медичних установ голова райради дав відповідним службам доручення виділити транспорт, який щодня вранці і ввечері буде возити до міста Сокиряни лікарів з населених пунктів району.

Особливу увагу учасників засідання  звернуто на питання соціального захисту  одиноких непрацездатних громадян. Голова районної державної адміністрації Ірина Антонюк зазначила, що ця категорія людей, оскільки вони  – в групі ризику, має бути забезпечена всіма необхідними продуктами харчування та речами першої необхідності. Контроль за даним питанням покладено на сільських голів.

Окрім того, Василь Козак вкотре наголосив профільним службам на жорсткому контролі за недопущенням проведення будь-яких масових заходів.

У посиленому режимі контролю і інформування несуть службу поліцейські та надзвичайники.