Водія, що скоїв ДТП у Вашківцях , взято під варту
09_11_2019_3Dtp

Днями на території  Сокирянського району трапилася дорожньо-транспортна пригода ,в результаті якої загинув чоловік та двоє осіб травмовано.

За інформацією поліції , один із жителів с. Вашківці , перебуваючи за кермом автомобіля напідпитку, на великій швидкості, рухаючись центральною вулицею села, не впорався з керуванням та допустив зіткнення з припаркованим легковим автомобілем.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди  водій автомобіля, що стояв на узбіччі, який в той час перебував поряд своїм автотранспортом, від отриманих травм помер. Ще  двоє пішоходів отримали тілесні ушкодження з якими доставлені до районної лікарні.

8 листопада водія , який був напідпитку та спричинив ДТП , слідчими поліції, а вже за кілька днів Сокирянським районним судом йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою в слідчому ізоляторі.

19 листопада Апеляційним судом області правопорушнику відмовлено в задоволені апеляційній скарги та залишено в силі рішення  Сокирянського  районного суду щодо тримання  його під вартою підозрюваного у ненавмисному вбивстві.

Сокиряське відділення поліції нагадує,  що керування транспортними засобами під впливом алкоголю, наркотиків чи ліків є серйозним правопорушенням. Перебування водія в такому стані призводить до зниження реакції та, як наслідок, до ДТП , під час яких  нерідко  пошкоджується майно, травмуються чи гинуть люди.

З 1 січня 2020 року набуває чинності прийнятий Верховною Радою України Закон про застосування кримінальної відповідальності за водіння в нетверезому вигляді. Водій отримає судимість за новою статтею 286-1 КК навіть у разі притягнення в перший раз.