Всеукраїнський День дошкілля у Сокирянському районі

День дошкілля — це ще одна нагода сказати добрі, гарні слова на адресу тих, хто віддає свою любов і серце малюкам, розвиває в них найкращі риси, виховує й навчає життєвої мудрості. Бути вихователем дошкільного закладу — високе покликання і глибока повага. Від професіоналізму, терпіння і мудрості кожного працівника закладу, уваги до унікального і своєрідного внутрішнього світу дитини, залежить те найдорожче, що у нас є — наше життя, наше майбутнє і надія.

27 вересня 2016 року у відділі освіти, молоді та спорту Сокирянської райдержадміністрації з нагоди відзначення Всеукраїнського Дня дошкілля було проведено засідання круглого столу на тему: «Дошкільна освіта – основа всебічного розвитку дитини». У роботі круглого столу взяли участь начальник відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Рябко Галина Іванівна, головний спеціаліст сектору з питань молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Римарчук Ірина Миколаївна, в.о. завідувача районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Микитюк Віталій Михайлович, методист районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації Владиченко Аліна Вікторівна, завідуючі ДНЗ  та заступники директорів НВК з дошкільної освіти Сокирянського району. Під час професійного спілкування учасники круглого столу обговорили питання організації ефективної взаємодії у колективі, обмінялися досвідом виховання дошкільників. Свої напрацювання у галузі дошкільної освіти присутнім представили: Заришняк Тетяна Петрівна (завідуюча ДНЗ «Суничка» с.Василівка), Багрійчук Ніна Семенівна (завідуюча ДНЗ «Барвінок» с.Ломачинці),  Тимчук Алла Василівна (вихователь ДНЗ «Срібний дзвіночок» с.Шебутинці), Гончар Вікторія Федорівна (вихователь Сербичанського НВК), Трофанюк Наталія Василівна (вихователь ДНЗ «Гвоздичка» с.Гвіздівці), Лиса Наталія Петрівна (завідуюча ДНЗ «Чебурашка» с.Романківці). Учасники круглого столу акцентували увагу на пошуково-дослідницькій діяльності, художньо-літературному та екологічному вихованні, фізкультурно-оздоровчій роботі та вихованні патріотизму у дітей дошкільного віку.

Під час підведення підсумків засідання круглого столу методистом РМК ВОМС РДА Владиченко Аліною Вікторівною було зазначено: «Професія вихователя і всіх працівників дошкільних навчальних закладів вимагає від людини глибокої самовіддачі, величезного терпіння і нескінченної любові до своєї справи. Виховання наших дітей на початку їхнього життєвого шляху – непросте завдання, але від його успішного вирішення залежить майбутнє. Той фундамент, який закладається з самого дитинства, служить опорою і основою всього подальшого життя». Тож успіхів у цій нелегкій, але важливій справі!