Вимушені переселенці починають потроху повертатися до рідних домівок

Зменшення кількості громадян, які прибули на територію району з зони проведення антитерористичної операції відмічено сьогодні на нараді, яку провів перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Бойко.

 Як зазначалося на нараді за минулий місяць кількість вимушених переселенців на Сокирянщині зменшилася з 105 до 92 осіб. Однак, тим сім’ям, які продовжують залишатися в районі надається всебічна допомога та підтримка.

Наразі зазначені сім’ї забезпечені достатніми умовами проживання та речами першої необхідності, ведеться робота по їх працевлаштуванню. За зверненням сімей ДП «Сокирянський лісгосп» надав необхідну кількість дров.  Окрім того, в повному обсязі проведена виплата щомісячної адресної допомоги для  покриття  витрат на проживання,  в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг. За рахунок коштів районної комплексної Програми соціальної підтримки малозабезпечених верст населення «Турбота» на 2013-2015 роки 22 особи отримали допомогу на суму 21,9 тисяч гривень.

Було проаналізовано також виконання доручення Олексія Бойка щодо можливості виділення земельних ділянок під забудову в розрізі населених пунктів. На даний час за інформацією Сокирянської міської ради є можливість виділення в місті трьох земельних ділянок під будівництво житлових будинків для вимушених переселенців. Як зауважив перший заступник цей напрямок роботи необхідно ґрунтовно вивчити, оскільки за наявною інформацією, незважаючи на зменшення кількості сімей, є окремі родини, які вже прийняли рішення оселитися в районі. Підсумовуючи, Олексій Бойко наполегливо наголосив всім профільним службам ввести чіткий облік громадян, які прибули в район з Донецької та Луганської областей, систематично обстежувати їх умови проживання, з тим аби максимально забезпечити підтримку.

Повідомляє сайт Сокирянської РДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + 1 =