Яблуневим дивосвітом сяяла Сокирянщина у День Незалежності

Який талановитий наш народ, скількома обдарованими людьми пишається Сокирянщина. Все в нас вміють: співають, танцюють, вишивають, найкращі врожаї вирощують, а які кулінарні здібності мають жінки нашого рідного краю!

Все це демонстрували, смаколиками пригощали під час традиційного фестивалю «Яблуневий дивосвіт». Кожне село нашого району мало змогу представити себе, похвалитися здобутками, запросити до танцю шанованих гостей та щиро привітати всіх із таким величним святом – Днем незалежності України!

Творчо підійшли до традиційного фестивалю та порадували гостей новинками, цікавинками та оригінальністю ідей оформлення представники громад сіл Грубна, Селище, Василівка, Вітрянка, Кормань. Аматори сцени із непідробним ентузіазмом взялися за справу та достойно представили свій населений пункт, організувавши презентації сучасно і смачно!

Всього було вдосталь – щирого сміху, непідробних емоцій, запальної української пісні, яка гріє душу, надихає та піднімає настрій. Гуртувалися наші краяни, ділилися секретами, пригощали один одного, з вірою та надією обговорювали майбутнє України, яке сьогодні, як ніколи, болить у серці в кожного!

Із неймовірно талановитим присмаком гала-концерту завершився районний фестиваль «Моя Україна – єдина країна». Учасники дійства порадували глядачів своїм талантом, вмінням піднімати настрій.  Не залишили нікого байдужими учасники танцювальних колективів – вихованці Сокирянської ЗОШ № 1 та танцювальної студії «InSight  Dance Studio», які своїми запальними танцями викликали щирі усмішки та шквал аплодисментів.

Вражали неймовірними здібностям і вихованці районного центру творчості дітей та юнацтва. Виставка їхніх робіт зібрала навкруг себе багатьох шанувальників художнього та декоративно-прикладного мистецтва.

Уже традиційно, у День Незалежності, відбулася виставка голубів. Поціновувачі птаства району мали змогу представити своїх пернатих. Дивували рідкісними породами, ділилися секретами та порадами по догляду.

Ще довго юрмилися люди на площі міста. Хтось гуляв із дітьми, хтось спілкувався, згадуючи цей нелегкий шлях, ці 25 років становлення незалежності нашої держави. Не розуміли смуток в очах старших людей ще зовсім юні, ті, хто вже народився у вільній, незалежній державі. Тому так важливо не забувати, якою ціною ми здобували наш суверенітет! І коли сьогодні над нашою державністю знову висить загроза, життєвонеобхідною стає єдність українського народу! А Сокирянщина 24 серпня продемонструвала, що ювілейне свято для багатьох, ніби сімейне, родинне. На заходи поспішали сім’ями з дітьми, онуками. Не дивлячись на вік, годинами спостерігали за дійством та відзначали, що влада району вміє підготувати та провести  святкові урочистості масштабно і творчо, так, щоб кожен учасник свята запам’ятав цей день, отримав корисну пораду чи хорошу новину, зацікавився чимось оригінальним, зустрівся з друзями і відчув атмосферу приязні, довіри, бажання йти вперед мудро і виважено, з добром у серці, з хлібом щедрим на столі і з піснею в душі !