З нагоди Дня Незалежності в Сокирянах відкрили експозиційні кімнати історичного музею

Першу екскурсію в славну історію краю для всіх бажаючих урочисто провели працівники Сокирянського історичного музею.

В.о. голови райдержадміністрації Петро Бескупський та голова районної ради Василь Козак символічно перерізали стрічку.

Голова районної ради особисто опікувався відрордженням музейної справи.

Вітаючи всіх з важливою подією Петро Бескупський зазначив, що якими б важкими не були часи такі заходи необхідні, адже народ, який підтримує бажання зберегти і залишити нащадкам частинку кожного історичного проміжку часу заслуговує на розвиток і незабуття. Він подякував працівникам відділу культури, працівникам музею, будівельникам і художникам, всім, хто доклав чимало зусиль для того, щоб в цьому приміщенні колишнього панського маєтку, якому понад сто років, поселиться славна історія. А також висловив вдячність жителям Сокирянщини особисто за те, що не тільки зберегли унікальні речі, а й виявили бажання передати їх до музею.

Сокирянський міський голова В.С.Равлик подарував музею телевізор. Вітала і дякувала начальник відділу культури РДА Р.А.Горн.

Нагадаємо, музей відкрив 4 експозиційні зали, які відображають історію Сокирянщини від первісних знахідок до теперішнього часу. Майже всі експонати передали до музею небайдужі мешканці району, окремі речі збереглися за часів існування в міській культовій споруді історико –краєзнавчого музею. Основна мета створення історичного центру Сокирянщини – подбати про те, що залишиться нашим дітям і онукам та які бувальщини сокирянських земель будуть вони оповідати своїм нащадкам.

  1. Бог коментує:

    прилєсно

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 30 = 34