З початку року послугами Сокирянського районного центру зайнятості скористалося 626 незайнятих осіб

На обліку в Сокирянському районному центрі зайнятості перебуває 524 особи, які мають статус безробітного. З початку року послугами Сокирянського районного центру зайнятості скористалося 626 незайнятих осіб.

Для підвищення професійного рівня та конкурентоспроможності економічно – активного населення проводиться професійне навчання відповідно до потреб виробництва, зокрема за індивідуальними замовленнями роботодавців та шляхом стажування на робочому місці на підприємствах і в організаціях. За січень – лютий 2018 року укладено 21 договір на проведення стажування. Всього навчалося 25 осіб, закінчили навчання та працевлаштувалися 25 осіб.

Протягом звітного періоду спеціалістами центру зайнятості проведено 2 семінари з орієнтації на підприємницьку діяльність, в яких взяли участь 18 осіб.

В умовах дефіциту якісних вакансій та гострої конкуренції на ринку праці все більшої ваги набувають громадські роботи та роботи тимчасового характеру – один із напрямків активної політики зайнятості населення. В цьому напрямку налагоджена співпраця з сільськими радами, які передбачили кошти на організацію громадських робіт в сумі 142,68 тисяч гривень.

Для стимулювання працевлаштування громадян, які недостатньо конкурентноспроможні на ринку праці та створення нових робочих місць суб’єктами малого підприємництва, центр зайнятості компенсує фактичні витрати роботодавця за сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за працевлаштування осіб, яким надано статус безробітного на нові робочі місця.  За звітний період компенсацію у розмірі єдиного внеску було надано 2 роботодавцям за працевлаштування 4 осіб, яким надано статус безробітного.