З придністровських сіл Волошкове та Василівка розпочалося визволення Сокирянщини

Урочистим покладанням квітів до пам’ятника воїнам – односельчанам та мітингом в с. Волошкове, вчора, 23 березня, розпочалися заходи з нагоди відзначення  70 – ї річниці визволення Сокирянського району від німецько – фашистських  загарбників.

Поклавши квіти до підніжжя пам’ятника, заступник голови райдержадміністрації Петро Бескупський нагадав, що визволення району, а відтак і всієї Чернівецької області розпочалося зі сходу. Першими селами, за свідченнями істориків та очевидців, звільненими від окупантів 22 березня 1944 року, були –  Василівка та  Волошкове, а вже наступного дня -Сокиряни. Завершилися бої на території нашого району 27 березня визволенням Вашківців.

– Сьогодні, – сказав Петро Петрович, – відзначаючи 70 – ту річницю визволення нашого району від фашистів в складний та тривожний час для нашої держави, маємо по-новому осмислити реалії історичного минулого і сьогодення України, адже зараз як ніколи ми розуміємо суть слова «мир».

Петро Бескупський побажав всім здоров’я, благополуччя і злагоди. Особливо теплими були побажання ветеранам Великої Вітчизняної війни, яких, нажаль, з кожним роком стає все менше.

Звернулася до учасників мітингу і голова районної ветеранської організації Ніна Бурденюк, яка закликала молоде покоління пам’ятати подвиг наших воїнів та любити свою країну. Про історію визволення рідного села розповів сільський голова  Олександр Чорний.

Всі учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблим під час Великої Вітчизняної війни та визволення району.

Розпочата в с. Волошкове «Естафета пам’яті», присвячена 70 – й річниці визволення Сокирянщини, протягом тижня пройде в усіх населених пунктах району та завершиться 28 березня загальнорайонним заходом в м. Сокиряни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 2 = 7