За підробку документів інспектора митного контролю оштрафовано та звільнено з роботи

Сокирянський районний суд підтримав позицію прокуратури Чернівецької області  та визнав винним державного інспектора відділу митного оформлення №2 митного поста «Сокиряни» Чернівецької митниці ДФС у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України (службове підроблення)

Встановлено, що  вказаний інспектор здійснив митне оформлення на перевезення з Республіки Молдова на території Чернівецької області 1550 саджанців троянд та 3000 штук посадкового матеріалу, незважаючи на те, що ввезення на територію України з Республіки Молдова саджанців та посадкового матеріалу заборонено.

Після виїзду транспортного засобу, в якому  перевозились вказані саджанці, з території митного посту, його зупинили представники однієї з громадських організацій області, які в цей час здійснювали відеофіксацію факту перевезення заборонених до переміщення через митний кордон України товарів.

Відтак, усвідомивши наявність беззаперечних доказів порушення законодавства, державний інспектор фіктивно оформив документи про відмову в митному оформленні саджанців та пропуску транспортного засобу на територію України.

За скоєне суд призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян  з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади строком на 2 роки.

 

Прес-служба прокуратури Чернівецької області