Загибель від блискавки: причиною смерті двох чоловіків міг стати мобільний телефон(ВІДЕО)
1499920800__1

61-однорічний тесть із 37-річним зятем випасали худобу неподалік села Вашківці Сокирянського району. Коли почалася шквальна злива, чоловіки накрилися захисними плащами. В цей момент їх вразила блискавка. Від удару обоє загинули на місці.

На місце викликали швидку, правоохоронців та електриків. Перш ніж підійти до загиблих, усе село відключили від електропостачання. Місцеві припускають, що спершу блискавка влучила у 37-річного чоловіка, який користувався телефоном. Від удару йому розірвало одяг, на тілі були обгорілі сліди.

Загиблі жили на одному подвір’ї у будинках напроти. Сусіди кажуть, найбільше чоловіки любили свою сім’ю. За кілька годин до зливи батько замінив на пасовищі старшу доньку, яка пасла корів разом із дідусем. Окрім неї, у чоловіка залишилися дружина та ще двоє маленьких дітей.

Тіла загиблих госпіталізували до Сокирянської центральної районної лікарні для проведення судово-медичної експертизи. У поліції з’ясовують усі обставини трагедії.

Руслан Гуцул, заступник начальника Сокирянського відділення поліції: «На тілі потерпілих були виявлені опіки, характерні при враженні струмом. А також на грудях одного з них мобільний телефон. Тіла померлих направлено на проведення судово-медичної експертизи. За попередньою версією, один із потерпілих під час враження блискавки користувався мобільним телефоном. За фактом смерті потерпілих Сокирянським відділенням поліції розпочате кримінальне провадження за пунктом другим частини першої статті 115 кримінального кодексу України. Про вбивство двох і більше осіб. На даний час досудове розслідування триває».

Для місцевих мешканців ураження чоловіків блискавкою стало шоком. Такий випадок у цій місцевості стався вперше. Загалом в Україні це вже другий випадок смерті від блискавки за місяць.

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/telefon-mig-stati-prichinoyu-bliskavki-vid-udaru-yakoyi-na-bukovini-zaginuli-dvoe-cholovikiv-61-ta-37-rokiv-video-44927.