Заклади освіти Сокирянщини перевірили на дотримання норм санітарного законодавства
0b5fc85771eeada528354c5b0e20fd83

Питання проведення моніторингових перевірок харчоблоків загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів району  було розглянуто на нараді, яка днями відбулась в райдержадміністрації за участю першого заступника голови райдержадміністрації Андрія Маркевича та голови районної ради Василя Козака.  Зокрема, йшлося про результати проведених фахівцями районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області,  Чернівецької регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації перевірок освітніх закладів району.

Як зазначалося на нараді, в ході рейдів було перевірено якість харчових продуктів, здійснено відбір проб води, готових страв на калорійність та бактеріальне забруднення, відбирались санітарно-гігієнічні змиви, здійснювались заміри мікроклімату класних кімнат та дошкільних груп, освітленості, шуму, гамма-випромінювання. Варто зазначити, що в ході роботи не було виявлено проблем у готових стравах, а також при проведенні замірів шуму в комп’ютерних класах та  гамма-випромінювання не виявлено.

Разом з тим, як зауважили керівники районної влади, недоліки, які виявлені в ході перевірок мають бути терміново виправлені. Якість навчання, виховання та взагалі перебування дітей в освітніх закладах має бути пріоритетом в роботі адміністрацій установ.