Завершилася реалізація проекту «Програма пропаганди здорового способу життя «Вибір молоді – спорт»» MIS-ETC 2000

16 червня, в Сокирянській райдержадміністрації відбулася  прес-конференція з нагоди закінчення реалізації проекту «Програма пропаганди здорового способу життя «Вибір молоді – спорт»» MIS-ETC 2000.

Відкриваючи конференцію перший заступник голови райдержадміністрації Олексій Бойко зазначив, що Сокирянщина відкрита для всіх інвестиційних проектів, які сприяють її розвитку. За його словами нині завершується реалізація чергового проекту, яка дасть можливість створити належні умови для занять дітей спортом, формування розуміння введення здорового способу життя та дозволить обладнати Сокирянську дитячо –юнацьку спортивну школу сучасними тренажерами та інвентарем.

У ході прес-конференції координатор проекту Олександр Саєнко виступив із повідомленням про основні результати та проведені заходи проекту, зокрема про тренінги зі здорового способу життя, майстер-класи за участі зірок футболу; придбання спортивного обладнання, флешмоби та товариський тристоронній футбольний турнір.А представники проектних команд –  партнерів – Нелу Тодоріну, менеджер проекту, президент Фундації АНА (Румунія) та Олена Ринжа, менеджер проекту (Молдова) охарактеризували впровадження Проекту та співучасть в ньому держав.

Зокрема, зазначалося, що Проект реалізовуватиметься протягом 11 місяців у партнерстві із Органами влади Сокирянщини, Сокирянською дитячо-юнацькою районною спортивною школою та асоціацією “Колос” (Україна), Благодійним фондом ANA (Румунія), Окницькою районною радою (Молдова) та Буковинським центром реконструкції та розвитку (Україна) у рамках Спільної Операційної Програми Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007-2013.

Цілями реалізації проекту є сприяння більш тісної взаємодії між населенням та громадами, що проживають в прикордонних територіях, а також заохочення дітей та молодих людей до здорового способу життя, щоб відволікти їх від шкідливих звичок.  Загальний бюджет проекту складає 141 486,60 Євро, у тому числі бюджет на реалізацію проекту Сокирянською районною державною адміністрацією – 64 530,15 євро. Фінансування проекту здійснюється на 89,71% від Європейського Союзу.

Відтак свої запитання могли поставити запрошені представники засобів масової інформації області та району.

Слід зазначити, що передував прес – конференції візит її учасників в Сокирянську дитячо – юнацьку спортивну школу. Гості були приємно враженні приміщення школи та його оснащенням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 73 = 75