Здорові діти – здорова нація

У період літнього оздоровлення в районі функціонували 24 пришкільних табори з денним перебуванням (2141 учень), 4 табори праці і відпочинку (119 учнів). На даний момент оздоровлюються та відпочивають 58 школярів у дитячому пансіонаті «Вербиченка» с. Давидівка Сторожинецького району. На оздоровлення дітей в стаціонарних таборах виділено з місцевого бюджету 99тис.грн., на пришкільні табори та табори праці і відпочинку 400тис.грн. з освітньої субвенції, що не було менше рівня минулого року.

Районною державною адміністрацією, районною радою, управлінням освіти, молоді та спорту за підтримки  корпорації «Сварог Вест груп» організовано та проведено наметовий табір для вихованців гуртків туристсько-спортивного напрямку районного центру творчості дітей та юнацтва.

Вже третій рік наметовий табір «Бригантина» піднімає вітрила для переможців змагань зі спортивного орієнтування, водного, пішохідного та велосипедного туризму, краєзнавчих олімпіад, пошукових експедицій та конференцій. 16 дітей із сіл Білоусівка, Михалкове, Шебутинці, Ожеве, Вітрянка та м. Сокиряни з 29 липня по 12 червня 2015 року оздоровлювалися в наметовому таборі, який за доброю традицією гостинно приймав туристичний комплекс «Услад».

Так, і що може бути для дітей влітку краще природи, здорової їжі, активного спілкування з друзями, змагань, походів, ігор, пісень біля багаття. Наметовий табір має величезне виховне значення  –  це активний і пізнавальний тип відпочинку. Пишність природи, цілюще повітря,  турбота та надійність керівників – педагогів, вся ця атмосфера наповнює здоров’ям, діти тут міцнішають фізично і духовно дорослішають. Районна влада подбала про п’ятиразове збалансоване та повноцінне харчування вихованців табору, щоденно, діти вживали м’ясо, рибу, свіжі овочі, фрукти, сік, цукерки  та печиво  (вартість 80 грн. на добу).

Районним центром творчості дітей та юнацтва під керівництвом начальника табору Кулій Наталії Михайлівни ретельно спланована і організована робота табору з облаштуванням побуту, спортивними змаганнями, виховними заходами. Під час роботи табору вихователями Шкварун Іриною Дмитрівною, Чернийом Владиславом Михайловичем були проведені змагання з денного та нічного орієнтування, пішохідного туризму, водного туризму, змагання з водного футболу, волейболу, шахів, проведені вікторини на туристсько-краєзнавчу екологічну тематику,  конкурси «Флора і фауна», «Спадщина», «Карта світу», «Ерудит», туристсько-спортивну гру «Квест». В рамках наметового табору було здійснено веломандрівку протяжністю 52 км та трьохденний похід по Дністровському каньйону.

Голова районної ради –  Козак Василь Васильович та керівництво туристичного комплексу влаштували дітям незабутні прогулянки по р. Дністер на «банані», катері та аква-байку також  екскурсію по мальовничим куточкам бази «Услад».

На урочистому закритті наметового табору «Бригантина» переможці змагань, які були проведені під час табору отримали грамоти та солодкі подарунки від першого заступника районної державної адміністрації  –   Бойка Олексія Сергійовича.
Діти повернулись до дому сповнені сил, з новими враженнями та позитивними емоціями.

Особлива подяка від батьків та управління освіти, молоді та спорту висловлюється районній державній адміністрації за подаровані путівки і прекрасний відпочинок!

Також, щиро вдячні керівництву та корпорації «Сварог Вест груп» в особі голови правління Гордійчука Андрія Андрійовича та всьому персоналу туристичного комплексу «Услад»  — за теплий прийом та особливе піклування про ефективність дитячого відпочинку!

 

 

 

 

Начальник управління освіти

молоді та спорту

районної державної адміністрації

Рябко Галина Іванівна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

+ 39 = 46