Згадати минуле… На Сокирянщині вшанували пам’ять тих, хто звільняв рідний край від фашистських загарбників

Щороку  історична  пам’ять  хвилює наші серця. Вона доносить до нас імена тих, хто не шкодував своєї крові, хто приніс у жертву найдорожче – життя. 74 роки відділяє нас від тих буремних днів, коли Сокирянщина була звільнена від фашистських загарбників.

Справжній масштаб цих великих втрат неможливо оцінити. Та навіть всевладний час не в змозі стерти із нашої пам’яті згадку про ті страшні і величні події. У ці березневі дні  Сокирянщина згадує події, які передували її звільненню від ярма окупації.

Представники влади, трудові колективи міста, ветерани Другої Світової війни, воїни АТО та жителі міста вшанували пам’ять хвилиною мовчання з покладанням квітів до меморіалу «Загиблих воїнів»,  загиблих солдатів, офіцерів, партизанів і підпільників, сотні людських життів, розтерзаних війною, яких прийняла в себе українська земля.

Зі словами світлої пам’яті про полеглих героїв та глибокою шаною до нинішніх воїнів – визволителів звернувся голова Сокирянської райдержадміністрації – Петро Петрович Бескупський.

Ми в неоплатному боргу перед тими, хто не дожив до світлого переможного дня, чиї  імена навіки викарбувані на пам`ятниках і обелісках.

Не щезне з пам`яті людської, не піде у забуття великий подвиг нашого народу – перемога над фашизмом. Подвиг загиблих в бою не забуто, що пам’ять народна жива і буде вічно жити!

 

                                               Методичний кабінет Сокирянського РБНТД