Жителі Сокирянської громади виграли суд у міської влади
Без названия

Прийняті Сокирянською міською радою рішення щось «буксують» все частіше: правоохоронні органи визнають їх поза законом. Та й розгляд у судах справ, в яких фігурують посадовці Сокирянської об’єднаної територіальної громади, – справа досить часта. Днями ще одне рішення органу місцевого самоврядування Сокирян визнано «фейком» – Чернівецький обласний адміністративний суд позиціював злощасний документ, який всупереч всіх діючих норм узаконював обприскування плодових насаджень поряд з  житловими будинками, як протиправне.

Як повідомив Північно-Бессарабському інформаційному порталу житель станції Сокиряни Віктор Кульчицький, 28 листопада Чернівецький обласний адміністративний суд розглянув позов жителів станції Сокиряни. Справа, що стосувалась рішення Сокирянської міської ради від 19 травня 2016 року № 135/10-16 «про дотримання Державних санітарних правил  «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» в межах міста Сокиряни.

Під час судового засідання заступник міського голови та юрист Сокирянської міськради неодноразово, за словами пана Кульчицького, намагались ввести в оману служителів Феміди, стверджуючи, що спірний документ приймався депутатами за ініціативою місцевих жителів і на користь громади.

Детально розглянувши всі докази, вислухавши сторони та представників Держпродспоживслужби в Чернівецькій області, суд вирішив скасувати рішення Сокирянської міської ради, яке дозволяло проводити обприскування плодових насаджень промисловими засобами і методами в межах міста. Надіємось, можливо, тепер жителям станції Сокиряни та інших мікрорайонів міста  стане легше дихати і їх не будуть по-варварськи труїти горе-бізнесмени.